Nina Dražin Lovrec ponovno izabrana za predsjednicu Komore inženjera građevinarstva

Autor: Suzana Varošanec , 23. siječanj 2023. u 14:15

“Pred nama su izmjene Zakona o obnovi za koje vjerujemo da će značajno ubrzati obnovu”, istaknula je na početku drugog mandata na funkciji predsjednice Hrvatske komore inženjera građevinarstva (HKIG) dipl. ing. građ. Nine Dražin Lovrec. U fokusu sljedećeg četverogodišnjeg razdoblja je daljnje osnaživanje položaja građevinske struke u Hrvatskoj te još snažnije zastupanje interesa više od 7000 članova Komore.

Nina Dražin Lovrec ponovno izabrana za predsjednicu Komore inženjera građevinarstva

Potpredsjednica Europskog vijeća inženjerskih komora (ECEC) i dosadašnja predsjednica Hrvatske komore inženjera građevinarstva (HKIG) dipl. ing. građ. Nina Dražin Lovrec ponovo je izabrana za predsjednicu HKIG-a. U fokusu njezinog drugog mandata na ovoj funkciji bit će osnaživanje položaja građevinske struke u Hrvatskoj te još snažnije zastupanje interesa više od 7000 članova Komore.

Program za iduće četverogodišnje razdoblje koji je Dražin Lovrec predstavila na izbornoj Skupštini HKIG, uključuje niz aktivnosti kojima će Komora utjecati na kvalitetu pružanja usluga i radova u graditeljstvu te aktivnosti u samoj Komori poput primjerice opsega usluga koje Komora pruža.

“Pred nama su izmjene Zakona o obnovi za koje vjerujemo da će značajno ubrzati obnovu. Puno posla je pred nama svima i trebamo ga čim kvalitetnije odraditi“, kaže Dražin Lovrec.

Za predsjednicu HKIG u prvom mandatu Dražin Lovrec izabrana je 2018. te je ujedno bila i prva žena na čelu Komore inženjera građevinarstva koja je u razdoblju od 2018. do 2022. postala lider u zastupanju interesa inženjera građevinarstva. Uz osnaženu poziciju građevinske struke i inženjerske djelatnosti u društvu dovršena je tranzicija u e-Komoru i digitalizacija cijelog poslovanja. Za ogroman doprinos Komore i njezinih članova nakon potresa Dražin Lovrec je dobila i posebno priznanje Hrvatskog saveza građevinskih inženjera za osobit društveni doprinos, a dobitnica je i dva KOLOS-a, najvažnije nagrade u sektoru građevinarstva i to 2011. za projekt Arena Centar u Zagrebu te 2014. za projekt Novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb.

Komentirajte prvi

New Report

Close