Ni super rezultati sezone nisu im namirili gubitke iz pandemije

Autor: Marija Crnjak , 25. veljača 2022. u 12:07

Valamar Riviera je u 2021. godini ostvarila poslovne prihode od 1,6 milijardi kuna, odnosno 74 posto realizacije u 2019. godini, dok je ostvarena operativna dobit (EBITDA) dosegla razinu od 84 posto pretkrizne 2019. godine.

Valamar Riviera je u 2021. godini ostvarila poslovne prihode od 1,6 milijardi kuna, odnosno 74 posto realizacije u 2019. godini, dok je ostvarena operativna dobit (EBITDA) dosegla razinu od 84 posto pretkrizne 2019. godine. Također, Valamar je u trećem tromjesečju 2021. godine zabilježio normalizaciju poslovanja u gotovo svim destinacijama, ostvarivši odlične rezultate u sjeverno-jadranskim destinacijama, kampovima i premium segmentu. Međutim, u destinaciji Dubrovnik i objektima 2* i 3* nije postignut značajniji oporavak poslovanja, javljaju danas iz kompanije.

Također, iako su rezultati poslovanja 2021. godine pozitivni, ostvareni gubitak iz kriznog razdoblja tijekom pandemije u najvećem dijelu nije pokriven dosadašnjim oporavkom. Neizvjesnost u okruženju će i dalje imati utjecaj na turističko poslovanje i gospodarstvo u bliskoj budućnosti. Normalizacija turističkog poslovanja očekuje se tijekom 2022. i 2023. godine.

Kako je poznato, Valamar je u 2021. godini krenuo u novu fazu rasta širenjem suradnje s investicijskim partnerima u Hrvatskoj i daljnjom internacionalizacijom portfelja u Austriji, kupnjom svojeg drugog po redu hotela u Obertauernu. Tokom trajanja pandemije Valamar je nastavio s razvojem proizvoda, usluga i turističkog portfelja s dvogodišnjim investicijskim ciklusom 2019./2021. u iznosu od gotovo 870 milijuna kuna. Krajem 2021. pokrenut je i novi investicijski ciklus u iznosu od 525 milijuna kuna u objekte pod upravljanjem Valamara s ciljem daljnjeg razvoja podizanja kvalitete portfelja, ljetovališta i kampova, razvoja zelenog turizma i digitalizacije poslovanja. U tijeku su i radovi na investicijama hotela Dalmacija [PLACES] by Valamar u Makarskoj koji se planira otvoriti u svibnju ove godine, kao i na prvom potpuno održivom eko ljetovalištu za odmor obitelji, Valamar Amicor Green Resortu na otoku Hvaru.

Komentirajte prvi

New Report

Close