Nevrijeme u Slavoniji ozbiljnije oštetilo kapacitete Đure Đakovića Specijalnih vozila

Autor: Darko Bičak , 08. srpanj 2019. u 21:59
Proizvodnja je preseljena u druge objekte, Foto: 
PD

Proizvodnja vagona u Brodu stala zbog oluje.

Uslijed nevremena koje je nedjelju u večernjim satima zahvatilo područje Slavonskog Broda došlo je do velikih oštećenja na krovovima i u halama kompanije Đuro Đaković Specijalna vozila (ĐĐSV) koja se bavi proizvodnjom vagona te borbenih oklopnih vozila i tenkova, a što im je poremetilo proizvodnju.

Kako pojašnjavaju u S. Brodu, dio krova, ukupne površine više stotina kvadratnih metara, olujni vjetar je odvojio od konstrukcije te prebacio na okolne objekte, čime je došlo do višestrukih proboja krovova, polomljenih svjetlarnika i stakala. Elementi krova i noseće grede su pale unutar objekata. S obzirom na to da je havarija nastupila u vrijeme vikenda, nema ozlijeđenih niti stradalih radnika. Tvrtka je, kažu, odmah pristupila otklanjanju neposredne opasnosti po ljude i opremu, pripremi sanacije krovova, ali i reorganizaciji prekinute proizvodnje.

S obzirom na vrlo veliku dinamiku proizvodnje i ugovorne obveze isporuka, u ĐĐSV-u ističu da je nužno hitno uspostavljanje prekinute serijske proizvodnje te je već jučer ujutro pokrenuto preseljenje proizvodnje iz ugroženih objekata, koristeći druge raspoložive prostore u ĐĐSV-u, ali i ĐĐ Grupi. Planirana je hitna uspostava pune proizvodnje čime je rizik kašnjenja isporuka gotovih proizvoda smanjen na najkraće moguće vrijeme.   

Komentirajte prvi

New Report

Close