Nautičarima alati i jedinstven uređaj za čišćenje tvrtke koja godišnje raste 80%

Autor: Tanja Ivančić , 29. veljača 2024. u 22:00
Postavljanje automatiziranog pretinca je pilot projekt/G. Kovačić/PIXSELL

ACI Marina Ičići u novu sezonu ulazi opremljena SKATT pretinciima tvrtke Piklean.

Opatija, točnije ACI marina Ičići, bogatija je od petka za uslugu najma alata i uređaja za čišćenje SKATT. Radi se o modelu automatiziranog najma putem pametnih pretinaca sličnih onima za poštanske usluge.

Inovativana SKATT poslovnica u ACI marini prva je takve vrste na svijetu, tvrdi Igor Puhar, vlasnik tvrtke Radiona Skatt, te naglašava da se inovacija nalazi u poslovnom rješenju, kao i u pametnim pretincima koje je tvrka razvila posebno za potrebe najma.

Naime, tvrdi Puhar, tržište najma alata samo po sebi nije inovativna ideja, no takvo automatizirano rješenje koje smo osmislili daje priliku za rast, razvoj i brži povrat investicije, a za korisnike je iznimno jednostavno i praktično.

Izvrsne recenzije na Googleu

‘Izdvaja nas korisnička podrška’, kaže Puhar te ističe da o usluzi i njenoj kvaliteti najbolje govore recenzije na Googleovim stranicama, koje su u domeni najma s najboljim prosjekom u Europi.

Pametni pretinci Pikleana
Kako kazuje, da postoji tržište uvidio je još 2018. godine, kada je cijelu priču zamislio kao coworking prostor gdje hobisti mogu raditi i iznajmljivati alate, no omela ga je pandemija. Tada je krenuo u poslovnu ideju s alatima gdje je uskoro otvorio i poslovnicu ali zbog želje za dodatnim rastom i prilaogdbi kupcima rodila se ideja iznajmljivanja putem pametnih pretinaca. Uz malo sreće i i puno truda upoznao je i sadašnje partnere u tvrtki Piklean, koji su osmislili pretince i cjelu uslugu s kojom su pobjedili na Startup natjecanju Zagreb Connect.

“Za one kojima osnovni posao ne uključuje alate, već ih trebaju povremeno, iznajmljivanje je jeftinije. Pritom mogu iznajmiti kvalitetniji alat od onog kojeg si mogu priuštiti. Usto, nema brige o ispravnosti i garancijama kao i smještaju alata. A ono što nas dodatno izdvaja jest upravo korisnička podrška”, kaže Puhar te ističe da o usluzi i njenoj kvaliteti najbolje govore recenzije na Googleovim stranicama, koje su u domeni najma s najboljim prosjekom u Europi.

Inovativna SKATT poslovnica/PD

Povrat na investicije u alate je dvije godine, govori Puhar, a ako se uz pravu analitiku dobro upravlja, prihodi su osigurani te je SKATT poslovnica rasla po 80 posto u posljednje dvije godine.

“Kada se radi o računima, odnosno najmu, bio sam konzervativan u očekivanjama, pa sam tako u samim počecima 2021. godine očekivao tek nekolicinu računa. Ispostavilo se da ih je bilo tri stotine, u 2022. bilo ih je 1100, a lani smo izdali 2500 računa, s tim da ne možemo govoriti i o istom broju korisnika jer su neki iznajmljivali i po nekoliko alata. No, možemo reći da smo u najmu imali 10.000 dana”, kazao nam je Igor Puhar dodavši da zasad sav prihod reinvestira u alate.

Skatt za sad ima petero zaposlenih, no kako ističe Puhar, imaju osmišljenu dvogodišnju strategiju i plan zapošljavanja. Postavljanje automatiziranog pretinca – poslovnice u ACI marini, svojevrstan je pilot projekt koji će im dati uvid u to treba li ‘popraviti’ ponudu. Zasad će postaviti pretinac s 18 alata pa uskoro dodati još jedan, te pratiti potražnju i iskorištenost.

Puhar: Poseban fokus je na uređajima za čišćenje zbog izražene potrebe na brodovima, ali i okolnim mjestima s puno apartmana.

Mogućnost kupnje alata
“Kada se radi o ‘poslovnici’ u ACI marini, poseban fokus je na uređajima za čišćenje, zbog izražene potrebe na brodovima, ali i okolnim mjestima s puno apartmana i turističkih objekata”.

Osim najma, kazuje Puhar, nudimo i mogućnost kupnje alata, uz besplatno testiranje a upravo automatiziran pretinac poslužiti će tada kao tester. Svatko tko nakon što na jedan dan iznajmi alat i potom upravo takav odluči kupiti, moći će to preko Skatt poslovnice uz pripadajući popust.

Inače, najam alata za korisnike je vrlo jednostavan, pojašnjava Puhar. “Putem stranica najamalata.hr korisnici mogu pronaći željeni alat, a zatim putem WhatsAppa rezerviraju ga i povratno dobiju sve upute uz QR kod za otvaranje pretinca s odabranim alatom. Plaća se također online modelima uz ugovore sklopljen na daljinu.

Uglavnom se model temelji na 24-satnom najmu, pojašnjava Igor Puhar. Ističe da je negativnih iskustava bilo vrlo malo, u smislu ne vraćanja u roku ili kvarova, a sve to, rješavaju u hodu, a korisnici to iznimno cijene. Kada se radi o planovima za budućnost, osim daljnjeg širenja poslovnica, već postavljaju samostalne pametne pretince “SKATTomate” na lokalitetu Rijeke, gdje će usluga funkcionirati po istom principu.

2500

računa izdano je za usluge najma alata u 2023. godini

Otvaranje ove poslovnice dodatno će nas osnažiti u regionalnom širenju, ali i jedinstvenoj prednosti u skorom širenju globalne SKATT franšizne mreže.

“Imamo vlastiti know-how kada se radi o poslovnom rješenju, a tu valja dodati i Piklenovo rješenje pametnih pretinaca koje su oni napravili kada se radi i o mehaničkoj i elektrotehničkoj i razini programiranja, s tim da pretinci za rad koriste 30.000 manje električne energije od do sada postojećih, što svakako govori i o našoj ekološkoj osvještenosti”, zaključuje Igor Puhar.

Coworking radionica
Priču o najmu alata želi zaokružiti i prvobitnom namjerom o coworking radionici u kojoj će hobisti moći i raditi. Pinkelon kao startup, u kojem sudjeluje kao jedan od partnera, vjeruje Puhar, nakon ovog pilot projekta u ACI marini bit će spreman i za pokretanje runda financiranja.

Komentirajte prvi

New Report

Close