Nastojimo na vlastitom primjeru podizati svijest svih poslodavaca

Autor: Poslovni dnevnik , 05. lipanj 2022. u 22:00
Stanko Kršlović, član Uprave za korporativne poslove Philip Morris Zagreb/PD

U svakodnevnom poslovanju resurse i pažnju usmjeravamo prema uključivosti i raznolikosti.

Prema osobama s invaliditetom na hrvatskom tržištu rada, na žalost, još uvijek postoje velike predrasude. Upravo je rad na uključivanju i raznolikosti usmjeren na prepoznavanje i uklanjanje prepreka i izazova s kojima se određeni dio društva susreće jedan od ciljeva Philip Morris Zagreba.

Stoga u procesu zapošljavanja nastojimo pronaći najboljeg kandidata te mu pružati daljnji razvoj i promovirati tu osobu na temelju postignuća te osobne aspiracije. Naša nastojanja su u tom smislu u skladu s hvalevrijedim projektom ‘Iskustvo zlata vrijedi’ te nam je čast što je naša kompanija prepoznata kao kvalitetno okruženje u kojem će netko iz ove ranjive skupine stjecati radno iskustvo kroz praksu.

Time nastojimo na vlastitom primjeru podizati svijest svih poslodavaca, kao i njihovih zaposlenika, ali i institucija koje se bave tom tematikom, o važnosti povećanja zapošljivosti osoba s invaliditetom.

Naše djelovanje po tom i sličnim pitanjima nije kratkog vijeka niti samo kroz ovaj projekt. Tako u svakodnevnom poslovanju resurse i pažnju usmjeravamo prema uključivosti i raznolikosti te kroz razne platforme gradimo osjećaj zajedništva i pripadnosti zaposlenicima.

Dio je to transformacije poslovanja naše kompanije i korporativne kulture koju smo pokrenuli 2016. godine. Za takvu transformaciju nužno je imati kulturu uključivosti kroz koju se osigurava ozračje jednakih prilika, sigurnosti, povjerenja i empatije, budući da je to okruženje koje se ubrzano razvija.

Stoga nam je prilikom zapošljavanja važno prepoznati cjelokupan potencijal, budući da kandidati nisu samo osobe adekvatne za obavljanje trenutno otvorene pozicije, već osobe u koje ulažemo kako bi se dalje razvijale i napredovale. Takvo društveno odgovorno poslovanje je ono što društvo traži i to je smjer u kojem se naša kompanija nastavlja razvijati i predvoditi pozitivne promjene.

Komentirajte prvi

organizator
pod pokroviteljstvom
glavni partner
partneri

New Report

Close