Naša je obveza mijenjati predrasude

Autor: Poslovni dnevnik , 05. lipanj 2022. u 22:00
Haris Kadenić, direktor marketinga ManpowerGroup SEE/Anlense

Inkluzija uvijek dovodi do diverziteta koji, dokazano, pomaže kompanijama da izrastu u jače, moćnije i organiziranije.

Bez obzira na to što radili, postoje temeljna uvjerenja i ponašanja kojih se držimo u Manpoweru globalno, ali i lokalno. Naša vizija je da budemo predvodnici u području privremenog i trajnog zapošljavanja, osiguravajući organizacijama svih veličina kontinuirana kadrovska rješenja. Na tom putu, čvrsto vjerujemo u tri stupa naših temeljnih vrijednosti: ljude, znanje i inovacije. Projekt “Iskustvo zlata vrijedi” smo prepoznali kao onaj koji rezonira sa sva tri.

Uključivanje osoba s invaliditetom i onih sa slabijim materijalnim stanjem u procese na tržištu rada predstavlja obavezu svih kompanija, institucija i ostalih relevantnih stakeholdera. Jer demokratska društva koja stavljaju čovjeka u centar, moraju dati svima jednaka prava i jednaku šansu.

Inkluzija uvijek dovodi do diverziteta koji, dokazano, pomaže kompanijama da izrastu u jače, moćnije i organiziranije, a iznutra, njihovim uposlenicima da postanu samosvjesniji članovi društva, pa prosto rečeno i “bolji ljudi”.

Kompanija ManpowerGroup u Srbiji, koja je dio našeg SEE clustera, također godinama uspješno provodi projekt Poslovna inkluzija (poslovnainkluzija.rs), u kojem se kroz istraživanja dokazalo da postoje predrasude, da postoje nepoznanice, da postoje zakonska ograničenja i na kraju krajeva, ponekada i sama zatvorenost ranjivih ciljnih grupa.

Ali naša je obaveza, kao globalnog lidera u upravljanju ljudskim potencijalima, da zajedno sa svim ostalim stakeholderima mijenjamo takve predrasude. Dokaz za to je i da smo, kao globalna kompanija, 13. godinu zaredom dobitnici nagrade “The World’s most ethic companies” by Ethisphere.

Iz svega navedenog, velika nam je čast biti dijelom ovog projekta i samo dugoročnim zajedničkim zalaganjem, možemo promijeniti percepciju da su na tržištu rada i u društvu generalno Svi jednaki s jednakim pravima!

Komentirajte prvi

organizator
pod pokroviteljstvom
glavni partner
partneri

New Report

Close