Nakon ulaganja u hotele, u ovoj kompaniji konačno došao red na plaće – rastu 15 posto

Autor: Marija Crnjak , 04. ožujak 2022. u 12:08

Dogovoreno je i da se poveća naknada za prijevoz, a proširuje se i broj radnika koji će imati i dodatno zdravstveno osiguranje.

Turistička tvrtka Jadran Crikvenica od 1. travnja povećava plaće za 12 posto, dogovoreno je između socijalnih partnera Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije i STUH-a s Upravom Jadrana. Usto, radnicima u hotelskim operacijama za najintenzivniji period u sezoni, odnosno od 1. lipnja do 30. rujna plaća će se dodatno povećati za 6 posto , a svim radnicima za mjesec lipanj, srpanj i kolovoz isplatiti će se i dodatna nagrada od po 1.000,00 kuna mjesečno, odnosno ovisno o sezoni moguća je isplata i za rujan.
Uvažavajući činjenicu kontinuiranog rasta cijene goriva, dogovoreno je da se poveća naknada za prijevoz, a osim radnika s ugovorom na neodređeno vrijeme, pravo na dodatno zdravstveno osiguranje koji obuhvaća godišnji preventivni sistematski pregled (s mogućnošću liječenja), od sada će ostvarivati i stalni sezonci, te radnici sa ugovorom o radu na godinu dana ili duže.
Ovisno o tijeku sezone i ostvarenju rezultata, do konca godine, isplatiti će se dodatne nagrade kao što su božićnica, regres za godišnji odmor, dar djetetu, dar u naravi.

Kako se ističe u današnjoj objavi Sindikata, ovakvim povećanjem plaća i drugim ugovorenim materijalnim pravima radnika, Jadran d.d. Crikvenica se približio plaćama radnika većih turističkih kompanija u Hrvatskoj, i to nakon dugo godina stagniranja, zbog stečaja i razdoblja oporavka nakon stečaja, kada je veći fokus bio na investicijama u objekte, a manje u kadrove.

“Da nije bilo pandemije, uvjereni smo da bi plaće radnika, ali i uvjeti rada bili još i bolji. U SIKD smo zadovoljni postignutim dogovorom, posebno zbog novonastalih okolnosti u Europi. Očekujemo da će sezona ipak biti dobra, te vjerujemo da je ovo samo početak iskoraka u značajnijem povećanju plaća i drugih materijalnih prava, te da je Jadran napokon postao prepoznatljiva i poželjna kompanija, ne samo za turiste već i za radnike”, kažu u sindikatu.

Komentirajte prvi

New Report

Close