Na terenu interakcija lakša i brža uz pomoć tehnologije

Autor: Marta Duić , 28. veljača 2021. u 22:00
Bojan Petković iz PlanRadara je predstavio platformu za građevinare/DAVORIN VIŠNJIĆ/PIXSELL

Prvi korak rada na platformi uključuje osnovne elemente projekta, dok drugi korak uključuje različite sudionike koji moraju sudjelovati u komunikaciji na platformi.

Bojan Petković, direktor softverske tvrtke PlanRadar za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju održao je na konferenciji Obnova i revitalizacija prezentaciju Komunikacijska platforma za sve sudionike poslijepotresne obnove kojoj je cilj je bio pokazati kako komunikacija može biti laka i funkcionirati brže uz pomoć tehnologije.

Kako objašnjava Petković, prvi korak rada na platformi uključuje osnovne elemente projekta, dok drugi korak uključuje različite sudionike koji moraju sudjelovati u komunikaciji na platformi, točnije i izviđače, projektanta, administratore, nadzorne organe i slično.

Način komunikacije je podesiv, a mobilna aplikacija im služi na terenu. Sve radi na cloud sistemu i svi sudionici projekta mogu na mobitelu vidjeti podloge o projektu.

Tako i fotodokumentaciju mogu prikupiti na terenu i evidentirati detalje, a te informacije mogu pogledati i u kasnijim fazama projekta jer se sve one sinkroniziraju i na web platformi.

“Imate detaljan pregled sa slikama, komentarima, padajućim izbornicima, a te detalje možete podijeliti i sa širom javnosti kasnije, primjerice sa stanarima objekta.

Uz to i različiti dokumenti se mogu unositi, poput excel tablica, to je platforma i za spremanje dokumenata, ne samo za komunikaciju dionika unutar obnove objekta”, poručuje Petković.

Komentirajte prvi

organizator

New Report

Close