Na čelo Uprave iz Maistre stiže Fabris

Autor: Marija Crnjak , 22. svibanj 2018. u 22:00
Novi vlasnici 'pucaju' na četiri zvjezdice

Peri Matiću novi većinski vlasnici nisu izglasali povjerenje jer je, kažu, izazvao netrpeljivost između kolega i narušio ugled tvrtke.

Mirovinski fondovi PBZ CO i Erste za 199,8 milijuna kuna u utorak su i službeno preuzeli 70,74% dionica crikveničkog Jadrana, koji će dokapitalizirati s 200 milijuna i investirati još ukupno 450 milijuna kuna. 

Jučer je u Crikvenici održana Glavna skupština na kojoj je izabran novi Nadzorni odbor, a za novog predsjednika Uprave izabran je Goran Fabris, koji dolazi s mjesta šefa operacija rovinjske Maistre. Fabris je imenovan nakon što je NO izglasao nepovjerenje prethodniku Peri Matiću koji je na toj poziciji bio od početka godine, gdje je postavljen nakon isteka mandata Dine Manestara. Kako je poznato, nakon odluke CERP-a o prodaji 70,74% dionica Jadrana iz svojeg portfelja kao najbolji ponuditelji izabrani su spomenuti ovi 'mirovinci'.

Kako je nastala zakonska obveza za preuzimanje preostalih dionica Jadrana, to se očekuje uskoro nakon odobrenja Hanfe. "Planovi poslovanja uključuju financiranje unaprjeđenja standarda smještaja u cilju osiguranja kvalitete kroz prenamjenu, obnovu, rekonstrukciju i dogradnju postojećih kapaciteta te sveobuhvatne infrastrukturne zahvate kao i jačanje kompetencija zaposlenika i upravljačkog kapaciteta na svim razinama menadžmenta, a sve u cilju daljnjeg razvijanja samog društva i destinacije u suradnji s lokalnom zajednicom", izjavio je Fabris.

Kako stiže iz Maistra, spomenuo je primjer Rovinja koji je proje 20 godina bio kvalitetom destinacije daleko ispod Crikvenice, što se izmijenilo kombinacijom vizije i hrabrosti investitora, što očekuje i u Jadranu. Detalje o ambicioznim ulaganjima nova uprava, čiji je član i Karlo Čulo, zasad ne otkriva. No, neslužbeno doznajemo da je u planu dizanje destinacije na prosječnih 4 zvjezdice, ideja je i razvoj zdravstvenog turizma, a nije isključeno ni dovođenje nekog od svjetskih hotelskih brendova.  Inače, kako stoji u dopuni dnevnog reda za skupštinu, Peri Matiću novi većinski vlasnik nije izglasao povjerenje s obrazloženjem da je, među ostalim, izazvao netrpeljivost između kolega i narušio ugled tvrtke objavama u medijima.

Matiću je novi NO, čiji je predsjednik Tomislav Kitonić, ponudio sporazumni raskid ugovora, što je on odbio. Dubravko Štimac, čelnik PBZ CO-a pojasnio je da će se Matićevom otpremninom sada baviti NO i nova Uprava tvrtke. "Nastojat ćemo napraviti sve u skladu sa zakonom i držati se standarda, no iznad toga nećemo ići", kazao je Štimac. Inače, skupštinom je predsjedao odvjetnik Boris Šavorić, koji je upravo u središtu afere Hotmail, kojeg su novi vlasnici Jadrana kao korporativnog odvjetnika angažirali još prije mjesec dana i on, pojašnjeno je, nema nikakve veze s transakcijom.

Komentirajte prvi

New Report

Close