Mislav Galić novi direktor Saubermachera u RH

Autor: Marija Crnjak , 22. veljača 2022. u 14:00
Foto: PD

Cilj je postati predvodnik u kvaliteti u Hrvatskoj, a u središtu poslovanja su im ekološke i sigurne usluge recikliranja i zbrinjavanja otpada.

Međunarodna tvrtka za zbrinjavanje otpada i recikliranje Saubermacher sa sjedištem u Austriji, imenovala je Mislava Galića za direktora svoje hrvatske tvrtke-kćeri, čime je proširena uprava s cijem jačanja pozicije na hrvatskom tržištu.

Cilj je postati predvodnik u kvaliteti u Hrvatskoj, a u središtu poslovanja su im ekološke i sigurne usluge recikliranja i zbrinjavanja otpada, što planiraju postići uz pomoć partnerstava s javnim sektorom, primjerice s općinama i njihovim poduzećima, kao i lokalnim tvornicama.

“Saubermacher svojim znanjem uvelike može pridonijeti ostvarivanju ciljeva kružne ekonomije EU u Hrvatskoj. Pritom je potrebna stručnost i na lokalnoj razini. Stoga težimo partnerstvima s gradovima ili općinama u okviru tzv. javno-privatnog partnerstva i s poduzećima.

Nudimo ravnopravno partnerstvo i kao obiteljsko poduzeće temeljeno na vrijednostima predstavljamo povjerenje i obostranu korist”, objašnjava Mislav Galić, direktor Saubermacher EKP.

Saubermacher su 1979. osnovali Hans i Margret Roth, a danas su stručni partner za oko 1600 općina i oko 42.000 poduzeća, te već četiri godine drže 1. mjesto na natjecanju održivosti GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark). Tvrtka zapošljava oko 3400 ljudi u Austriji, Njemačkoj, Češkoj, Mađarskoj, Sloveniji i Hrvatskoj.

Za austrijskog pionira zaštite okoliša Saubermacher Hrvatska pruža velik potencijal koji se ostvaruje i ciljevima kružne ekonomije EU, kroz proširivanje odvajanja otpada, provedbu zabrane odlaganja otpada, zaštitu klime i ostalih rješenja održivosti.

Posvećenost Hrvatskoj pokazuju brojke o rastu prometa za gotovo 50% nakon malo više od dvije godine poslovanja i visoka potražnja za uslugama tvrtke, ističu u kompaniji.

Komentirajte prvi

New Report

Close