U Kućancima, slavonskom mjestu nedaleko od Donjeg Miholjca provjerili smo ima li još svinjokolja, nastavlja li se tradicija i danas ili je ipak sve promijenjeno od ulaska u EU. Kako proizvoditi tradicijske proizvode s domaćim mesom, s domaćih farmi doznali smo na prvoj tradicijskoj Slavonskoj svinjokolji koju je organizirala tvrtka Mesoprerada.
“Ova je svinja bila teška 270 kilograma, a tajna dobre svinjokolje osim u naravno domaćem mesu je i u dobrom nožu i preradi. Noževe koje koristim već godinama naslijedio sam od djeda, stari su više od 40 godina i ručno su rađeni”, otkrio je Siniša Crnčan dok je odvajao meso za pripremu kobasica, kulena i kulenovih seki.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu