Marko Ćosić nasljeđuje Kekeza u Đuri Đakoviću

Autor: Poslovni dnevnik , 08. veljača 2023. u 22:00
Ostati će upamćen kako čelnik u čijem je mandatu okončan jedan od najmukotrpnijih procesa - privatizacija/I. Galović/PIXSELL

Na jučerašnjoj sjednica Nadzornog odbora Marko Ćosić izabran je za predsjednika Uprave na mandatno razdoblje do 15.09.2024. godine.

Slavonskobrodska grupacija Đuro Đaković jučer je dobila novog čelnog čovjeka. Hrvoja Kekeza, koji je na čelu Uprave bio od siječnja 2020. godine, naslijedit će Marko Ćosić – dosadašnji predstavnik CE Industriesa – tvrtke u vlasništvu češkog poduzetnika Jaroslav Strnad koji je u partnerstvu s Reneom Materom kroz zajedničku tvrtku DD Acquisition lani preuzeo hrvatsku proizvođačku kompaniju.

Kako je objavljeno putem ZSE, na jučerašnjoj sjednica Nadzornog odbora Marko Ćosić izabran je za predsjednika Uprave na mandatno razdoblje do 15.09.2024. godine.

Hrvoje Kekez, postao je član Uprave u postojećem mandatu, dok je drugom članu Uprave, Pavelu Maroušeku produljen mandat do 15. rujna 2024. Tako novu Upravu sada čine Ćosić, Maroušek i Kekez.

Kekez će ostati upamćen kako predsjednik Uprave u čijem je mandatu napokon okončan jedan od najkompliciranijih i najmukotrpnijih procesa u povijesti ove grupacije – privatizacija.

Kako je sam Kekez naglasio u kolumni za Poslovni dnevnik, trebale su gotovo tri godine da se sve odradi, od Rescue aida, procesa pronalaženja i izbora strateškog partnera, izrade i prihvaćanja Programa restrukturiranja, rješavanja svih obveza do održavanja skupština, promjena vlasničke strukture i promjena u sudskom registru. 

Komentirajte prvi

New Report

Close