Marić najavio moguće rješenje za ĐĐ TEP

Autor: Darko Bičak , 15. ožujak 2022. u 22:00
Ministar Zdravko Marić /M. Lukunić/PIXSELL

Dodaje da je ovo hrvatska tvrtka koja posluje po hrvatskim zakonima, zapošljava, plaća poreze, samo je u stranom vlasništvu.

Ministarstvo financija uskoro će izdati jedan akt u kojem će razjasniti pitanje vlasništva i normalnog funkcioniranja tvrtke Đuro Đaković TEP, koja se našla u problemima jer je u vlasništvu ruskog državljanina, ali posluje isključivo na tržištu EU, izjavio je jučer u Bruxellesu ministar financija Zdravko Marić.

Dodao je da je na sastanku ministara financija inicirao to pitanje, ističući da je naišao na razumijevanje kod ostalih država članica, jer je u EU mnogo takvih tvrtki.

“Najvjerojatnije će Ministarstvo financija uskoro izdati jedno rješenje u kojem će jasno definirati kako se razdvaja pitanje vlasništva i s tim u vezi zabrana isplate dobiti, raspolaganja imovinom i sve ono što je smisao sankcija, od normalnog funkcioniranja tvrtke kako bi ona mogla normalno izvršavati svoje obveze prema radnicima, dobavljačima i klijentima.

Također je jako važno tim tvrtkama osigurati provedbu postojećih ugovora i sklapanja budućih ugovora”, rekao je Marić.

Dodaje da je ovo hrvatska tvrtka koja posluje po hrvatskim zakonima, zapošljava, plaća poreze, samo je u stranom vlasništvu. Efekt vladine intervencije u TEP će ovisiti i o tome kako će je primiti dobavljači i klijenti tvrtke

Komentirajte prvi

New Report

Close