M+ grupa ostvarila iznimno povećanje dobiti, no čelni čovjek odlazi iz tvrtke

Autor: Poslovni.hr , 02. ožujak 2020. u 13:57
Photo: Marin Tironi/PIXSELL

M+ grupa je objavila danas na Zagrebačkoj burzi da je Posavec na sjednici Nadzornog odbora održanoj u petak podnio ostavku i da 30. travnja ove godine odlazi s mjesta predsjednika Uprave kompanije, uz napomenu da će karijeru nastaviti izvan M+ grupe.

M+ grupa, odnosno tvrtka Meritus ulaganja i njena povezana društva, u 2019. godini je ostvarila 327 milijuna kuna konsolidiranog prihoda, odnosno 51 posto više u odnosu na godinu ranije, dok je neto dobit porasla za 27,1 posto, na 8,4 milijuna kuna, pokazuje financijsko izvješće te kompanije.

Korigirana EBITDA za prošlu godinu iznosila je 43,7 milijuna kuna, što je 73 posto više nego u godini ranije, ističu se u priopćenju koje je M+ grupa objavila u ponedjeljak.

“Za M+ grupu 2019. godina je bila uspješna, a na rast prihoda ove hrvatske kompanije utjecale su strateške odluke Uprave i poslovna događanja, poput izlaska na Zagrebačku burzu i novih akvizicija”, kaže se u priopćenju jedne od vodećih regionalnih kompanija s područja izdvajanja poslovnih procesa i upravljanja odnosima s korisnicima.

Naime, M+ grupa je u siječnju prošle godine izdala 357.805 novih redovnih dionica, ukupne vrijednosti 93 milijuna kuna, s ciljem daljnjih ulaganja u razvoj i širenje poslovanja, koje su u cijelosti otkupili institucionalni ulagači.

U kolovozu su dionice M+ grupe uvrštene na Zagrebačku burzu, a u rujnu je kompanija preuzela 51 posto udjela u beogradskoj tvrtki Trizma.

Tvrtka je u siječnju ove godine realizirala akviziciju turske kompanije CMC Iletişim ve Çağri Merkezi Hizmetleri A.Ş., a ističu da su time postali najveća BPO (Business Process Outsourcing) kompanija u jugoistočnom dijelu Europe, pri čemu trenutno zapošljavaju više od sedam tisuća ljudi.

Predsjednik Uprave Meritus ulaganja Ivan Posavec u priopćenju poručuje da će tvrtka i u budućnosti biti usredotočena na akviziciju novih klijenata iz svijeta te na pojačani izvoz usluga.

“Želimo se pozicionirati kao konkurentna BPO kompanija u svijetu i tako doprinijeti razvoju ovog tržišta u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe”, izjavio je Posavec.

Istodobno, M+ grupa je objavila danas na Zagrebačkoj burzi da je Posavec na sjednici Nadzornog odbora održanoj u petak podnio ostavku i da 30. travnja ove godine odlazi s mjesta predsjednika Uprave kompanije, uz napomenu da će karijeru nastaviti izvan M+ grupe.

“Tijekom tri godine obavljanja dužnosti predsjednika Uprave Ivan Posavec je s M+ grupom ostvario iznimne poslovne rezultate. Očekuje se da će u 2020. godini konsolidirani prihodi grupe premašiti 80 milijuna eura, odnosno 3,5 puta u odnosu na prije tri godine, dok se za konsolidiranu EBITDA u 2020. očekuje da bude ostvarena iznad 9 milijuna eura, odnosno 14 puta u odnosu na prije tri godine”, navodi se u objavi.

U predstojećem razdoblju Ivan Posavec će nastaviti savjetovati Upravu M+ grupe, navode iz te kompanije, uz najavu da će Nadzorni odbor imenovati novog predsjednika Uprave u skladu s internim procedurama.

Komentirajte prvi

New Report

Close