Ludom splitskom noći na rivi proslavljen 15. rođendan Kladionice Hrvatske Lutrije

Autor: Poslovni.hr , 14. listopad 2019. u 16:34
Foto: Press

Splitska riva ove je subote, 12. listopada, postala središtem zabave te nezaobilaznim mjestom za sve koji se vole igrati.

Luda splitska noć, tradicionalno splitsko događanje, vratila se u velikom stilu zahvaljujući Hrvatskoj Lutriji koja je u Splitu proslavila 15. rođendan Kladionice te svim Splićanima pružila odlična četiri sata zabave, sportskih natjecanja i igara te veliki besplatni koncert popularnog TBF-a i gostiju – Giuliana i Diktatora, Mucala, Zorice Kondže i Klape Filip Dević.

Velikim odazivom građana na sudjelovanje u raznim sportskim igrama i tomboli, koja je i zaštitni znak Lude splitske noći, Split je još jednom potvrdio titulu najsportskijeg hrvatskog grada. Timske utrke na poligonu, nogometni pikado, ljudski stolni nogomet, tombola, rekreativno natjecanje „Đir po Splitu“ i niz drugih igara obilježili su sportski dio događanja i najs(p)retnije natjecatelje razveselile vrijednim nagradama (od 500  do 5.000 kn na potrošačkoj kartici za pobjedničke timove). 

Ludu splitsku noć svojim su dolaskom podržali i splitski olimpijci.

„Najsportskiji grad na svitu zaslužuje svoju posebnu, ludu noć prepunu zabave i sportskog duha“, rekao je Josip Reić, osvajač brončane medalje u veslanju na Olimpijskim igrama u Moskvi 1980.

Ovim povodom Hrvatska Lutrija je donirala 45.000 kn KBC-u Split čime nastoji podsjetiti javnost na svoju ulogu 'ruke podrške' koja je već gotovo pola stoljeća usmjerena prema društvu i zajednici. Donaciju je primio prof.prim.dr.sc. Julije Meštrović, dr.med., ravnatelj KBC-a koji je čestitao 15. rođendan Kladionici Hrvatske Lutrije te istaknuo kako ga posebno veseli oživljavanje tradicije Lude splitske noći, događanja koje su Splićani nekada s nestrpljenjem iščekivali.

„Velika rođendanska proslava ujedno je i naša zahvala svim igračima Kladionice što su s nama ovaj dugi niz godina te nas posebno veseli što smo ovu obljetnicu proslavili u gradu sporta koji broji više od stotinu olimpijaca“, istaknuo je g. Eugen Sunara, član Uprave Hrvatske Lutrije.

Kladionica Hrvatske Lutrije u ovom trenutku je jedina hrvatska kladionica (u 100%-tnom hrvatskom vlasništvu) za razliku od preostalih 5 sudionika na tržištu koji, prema podacima Ministarstva financija, priređuju igre klađenja. Kroz svoju djelatnost Hrvatska Lutrija generira znatna financijska sredstva koja uplaćuje u Državni proračun za potrebe financiranja humanitarnih, sportskih, kulturnih i sličnih organizacija, a za ove namjene u 2018. godini izdvojeno je 92,09 milijuna kuna dok je za prvih šest mjeseci 2019. g. izdvojeno 56,9 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close