Lošinjska plovidba Holding ulaže 60 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 06. veljača 2018. u 13:54
Ulaganje povećava vrijednost kampova/Ivana Ivanović/PIXSELL

Kompanija gradi hotel na Rujnici, razvija centra u marini Privlaka i brodogradilištu Lošinj te kampove Lopari i Rapoća.

Lošinjska plovidba Holding izvijestila je u ponedjeljak da kreće s tri velika projekta u Malom Lošinju – izgradnjom novog hotela na Rujnici, razvojem nautičko-servisnog centra na području marine Privlaka i brodogradilišta Lošinj te s ulaganjem u kampove Lopari i Rapoća u Nerezinama, a ukupna vrijednost tih investicija procijenjuje se na 60 milijuna eura.

Projekt izgradnje hotela na Rujnici trenutno je u fazi odlučivanja o konceptu hotela, a vrijednost projekta procijenjena je između 13 i 17 milijuna eura, kaže se u priopćenju.  Navodi se da su razrađene dvije varijante hotela, od kojih jedna predviđa hotel od 250 ležajeva sezonskog karaktera, dok druga predviđa zdravstveni i wellness hotel sa oko 200 kreveta koji bi radio cijele godine.

Iako je prva varijanta jednostavnija i bliža trenutnoj ponudi, ali i potražnji na turističkom tržištu u Hrvatskoj, namjera je ojačati cjelogodišnje poslovanje tvrtke, ističu iz Lošinjske plovidbe. 

Razvoj Nautičkog-servisnog centra Lošinj predviđen je na području postojeće marine Y/C Privlaka i brodogradilišta Lošinj, površine veće od 15 hektara, na atraktivnoj lokaciji na ulazu u Mali Lošinj.

Vrijednost ulaganja procijenjena je na 30 milijuna eura. Projektom ulaganja u kampove Lopari i Rapoća, čija je vrijednost procijenjena na 11,5 milijuna eura, želi se podići kategorija kampova na 4 zvjezdice i to unapređenjem sadržaja za odmor, sport i rekreaciju. Također, povećat će se kapacitet u kampu Lopari. 

Komentirajte prvi

New Report

Close