Konzum se pohvalio dvoznamenkastim rastom, planiraju zapošljavanje većeg broja radnika

Autor: Poslovni.hr , 11. travanj 2018. u 13:51
FOTO: Press

Najveći maloprodajni trgovački lanac u Hrvatskoj u uskrsnoj je sezoni ostvario veći promet nego 2017. godine, uz prodaju više od 300 tona šunke i preko 282.000 komada tradicionalnih uskrsnih kolača.

Konzum je ove godine u uskrsnoj sezoni zabilježio još bolje prodajne rezultate u odnosu na prethodne dvije godine. Promet je tako u odnosu na usporedivo razdoblje u 2017. godini u jednakom broju prodavaonica povećan za 17 posto. Uz to, u posljednja tri dana uskrsne sezone promet je narastao za čak 21 posto u odnosu na prethodnu godinu te za 1 posto u odnosu na 2016. godinu, a u istom je razdoblju i košarica porasla za 16 posto u odnosu na 2017.godinu, odnosno 6 posto u odnosu na 2016. godinu. Odlični rezultati pokazali su se i kod online kupovine u Konzum Kliku, s povećanjem prometa za čak 62,3 posto u odnosu na 2017.godinu te 55,6 posto u odnosu na 2016. godinu.

Prodano je više od 300 tona šunki, a zabilježeno je i povećanje prodaje tradicionalnih uskrsnih kolača, s gotovo 205.000 prodanih pinci, preko 32.000 orahnjača, više od 25.000 makovnjača i više od 20.000 mađarica. Kao jedini trgovački lanac s oznakom „Jedi što vrijedi“ koju Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska gospodarska komora dodjeljuju svježoj i smrznutoj ribi iz hrvatskih rijeka, jezera i mora, Konzum je u korizmenom razdoblju zabilježio i prodaju više od 277 tona smrznute ribe, što je dosad najbolji postignut rezultat u tom segmentu.

Nakon iznimnih rezultata ostvarenih u uskrsnoj sezoni, u Konzumu nastavljaju s intenzivnim pripremama za predstojeću ljetnu sezonu, u kojoj i ove godine očekuju rast te sukladno tome planiraju zapošljavanje većeg broja radnika na pozicijama prodavača, vozača, skladištara, mesara te kuhara, u sezoni i za redovan rad tijekom cijele godine.

Komentari (8)
Pogledajte sve

Prosle godine Uskrs je bio 15. travnja. Konzum je bio u blokadi i nije imao sta prodavati. Bilo bi nevjerojatno da su ove godine prodali manje robe.

naručuje li
gospon Ivica
i gospođa mu
također na
Konzum klik

otkad su nogirali todorića, redovno kupujem u konzumu, a i sve više mojih poznanika počelo je opet kupovati u konzumu

pa kako neće kad neki dan odem kupiti mango na sniženju za 6kn a tetka mi naplati papaju 12,99
slično voće tropsko
lol

New Report

Close