Končar obilježio stoljeće poslovanja donacijom od 100.000 kuna Srednjoj školi Topusko

Autor: Objava za medije , 01. veljača 2021. u 09:45

Kako bi pomogla učenicima iz potresima pogođenih područja te im pružila podršku u nastavku školovanja, Grupa KONČAR, regionalni lider na području elektroindustrije, odlučila je povodom obilježavanja svoje 100. obljetnice donirati 100.000 kuna Srednjoj školi Topusko. Donaciju je u ime Grupe Končar ravnateljici Željki Gajdek uručio Josip Lasić, član Uprave.

Kao tvrtka koja je iznimno osjetljiva na događanja u društvu, posebice ona koja utječu na stanovništvo i okoliš, KONČAR je od samih početaka svojeg poslovanja djelovao kao primjer društveno odgovorne kompanije. „Izazovna 2020. godina nije spriječila KONČAR da kroz brojne donacije i podršku pomogne građanima Hrvatske. Naši rezultati, unatoč poteškoćama i preprekama, na kraju su godine bili bolji od onih iz 2019. godine. Samim time, imamo odgovornost i dužnost vratiti dio društvu i zajednici u kojoj poslujemo te kroz podršku i donacije pomoći onima kojima je najpotrebnije. Stoga smo 100. obljetnicu odlučili proslaviti donacijom Srednjoj školi Topusko, kako bismo olakšali trenutačnu situaciju učenicima te škole, u nadi za što skorijem povratku normalnom životu“, rekao je Gordan Kolak, predsjednik Uprave KONČARA.

Ovom donacijom ukupna vrijednost svih donacija Grupe KONČAR u protekloj 2020. godini iznosi više od 2,5 milijuna kuna, a među njima su:

  • donacija u iznosu od milijun kuna za nabavu zaštitne i medicinske opreme potrebne za suzbijanje epidemije koronavirusa u Hrvatskoj;

  • donacija u iznosu od 115.000,00 kuna Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra, za nabavu potrebnih didaktičkih igračaka, medicinske i ostale opreme;

  • donacija od pola milijuna kuna za područje Sisačko-moslavačke županije nakon razornih potresa koji su pogodili spomenuto područje u prosincu 2020. i siječnju 2021. godine te stavljanje svojih stručnjaka na raspolaganje službama pri otklanjaju posljedice potresa, u cilju što brže obnove elektroenergetske infrastrukture;

Menadžment KONČARA, odvajanjem dijela svojih plaća, u nekoliko mjeseci sredinom prošle godine prikupio je 226.000,00 kuna, koje je donirao u sklopu akcije Vratimo Palčiće u Petrovu. Osim toga, KONČAR kontinuirano provodi aktivnosti kao što su podrška radu brojnih udruga, organizacija i projekata te brine o okolišu, što se očituje u činjenici da je u 2020. postao prva tvrtka u Hrvatskoj s domaćim vlasništvom koja je uvela EMAS sustav ekološkog upravljanja i neovisnog ocjenjivanja. Također, KONČAR redovito organizira humanitarne akcije dobrovoljnog darivanja krvi na tri svoje lokacije. Prva takva održala se davne 1953. godine, što dodatno dokazuje dugotrajnu posvećenost KONČARA društveno odgovornom poslovanju. Ovim akcijama KONČAR godišnje prikupi više od 600 doza krvi, koje su prijeko potrebne u transfuzijama krvi i krvnih pripravaka.

Kao jedna od najdugovječnijih hrvatskih kompanija, Grupa KONČAR postala je simbolom dugotrajnosti i kvalitete, a dugogodišnjim poslovanjem etablirala se kao regionalni lider na području elektroindustrije i tračničkih vozila.

Komentirajte prvi

New Report

Close