Kerumov Koteks vrijedi od 0,37 do 4,2 kune po dionici

Autor: Tomislav Pili , 03. srpanj 2022. u 22:00
Elaborat je izrađen kako bi se utvrdila pravična naknada u slučaju delistiranja dionica/I. Čagalj/PIXSELL

Cijena može biti i veća ako je odobri Nadzorni odbor i skupština dioničara.

Splitska trgovačka tvrtka Koteks objavila je elaborat o svojoj vrijednosti iz kojeg proizlazi da se cijena dionice kreće u rasponu od 0,37 do 4,20 kuna.

Elaborat je izradila zagrebačka revizorska kuća F. I. T. Audit, a elaborat je izrađen kao informacija Upravi u slučaju otkupa dionica po pravičnoj naknadi od dioničara koji će se protiviti eventualnom delistiranju te kompanije sa Zagrebačke burze.

Cijena može biti i veća ako je odobri Nadzorni odbor i skupština dioničara. Kod izračuna su korištena revidirana financijska izvješća Koteksa za 2019. i 2020. godinu te nerevidirani financijski izvještaj za prvo polugodište prošle godine.

S obzirom da ne postoji plan razvoja poslovanja od 2021. do 2025. godine, revizori nisu mogli uzeti u obzir projekciju poslovanja.

U obzir su uzete i procjene vrijednosti Koteksovih nekretnina koje su izradili ovlašteni sudski procjenitelji te potencijalna mogućnost izvlaštenja dijela Koteksovog zemljišta u zoni kod Šibenika zbog tužbe Državnog odvjetništva.

Elaborat o vrijednosti dionice izrađen je jer Koteksom nije trgovano na burzi duže od tri godine. Inače, posljednja transakcija zabilježena je 9. ožujka ove godine po cijeni od 1,10 kuna.

Najveći dioničar Koteksa sa 90 posto udjela je tvrtka Moj Market čiji je direktor Željko Kerum, a potom slijedi Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) sa 2,3 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close