Kanditov prihod 127 milijuna kuna

Autor: Darko Bičak , 24. siječanj 2012. u 22:00

Nova uprava na čelu s Marijem Müllerom kaže da je u drugom polugodištu 2011. godine uspjela stabilizirati poslovanje pa se ubuduće očekuje i dobit

Osječka konditorska industrija Kandit je 2011. završila s prihodom od 127 milijuna kuna. Tvrtku je sredinom 2011. preuzela Mepas grupa, koja je potom imenovala i novu upravu na čelu s Marijem Müllerom te započela opsežan proces restrukturiranja i racionaliziranja poslovanja.

Kako je za Glas Slavonije istaknuo Müller, novoj upravi je bilo bitno da se u drugoj polovici 2011. godine uspije zaustaviti pad realizacije te ostvariti preduvjete za rast prihoda na svim tržištima. “Iako je poslovanje završilo kumulativnim gubitkom, optimistični planovi za ovu godinu najavljuju snažan rast. Ovakav je rezultat planiran i zadovoljavajući te je dokaz naših dobrih procjena nakon ulaska u tvrtku. Ne smijemo zaboraviti na evidentan pad hrvatskog tržišta konditorskih proizvoda u okruženju, u čije zemlje Kandit izvozi oko polovine svoje proizvodnje”, ističe Müller u razgovoru za osječki dnevnik. Čelni čovjek Kandita očekuje da će se 2012. i u sljedećim godinama nastaviti trend rasta prodaje započet u posljednjih nekoliko mjeseci 2011. Planirani rast trebao bi biti rezultat uvođenja novih proizvoda, redizajna i kontinuirane prilagodbe i komunikacije s tržištem. U ovoj godini Kandit planira čak 20-postotni rast realizacije u odnosu na 2011. godinu. To neće biti nimalo lako ostvariti uz snažnu konkurenciju na tržištu, ali i nemogućnost utjecaja na rast cijena inputa, poglavito kakaovca, mlijeka, šećera i energenata. Mario Müller najavljuje da bi Kandit već 2012. trebao ostvarivati dobit u poslovanju.

Komentirajte prvi

New Report

Close