Jedna od najstarijih hrvatskih tvrtki ugovorila posao sa slovenskom vojskom vrijedan 3 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 12. kolovoz 2019. u 11:05
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Riječ je o tekstilnoj kompaniji koja proizvodi specijalizirane visokokvalitetne tkanine za medicinsku i vojnu industriju.

Jedna od najstarijih hrvatskih tvrtki, čakovečki Čateks, sa slovenskim je Ministarstvom obrane ugovorila posao vrijedan čak tri milijuna eura. Riječ je o tekstilnoj kompaniji koja proizvodi specijalizirane visokokvalitetne tkanine za medicinsku i vojnu industriju.

'Radi se o specijalnoj tkanini NYCO Cordura (Nylon/Cotton) koja je specifična po iznimnoj čvrstoći, prekidnim silama kao i otpornosti na habanje', pojasnio je Davor Sabolić, direktor Čateksa, za novo.hr i dodao da je bitno svojstvo te tkanine NO MELT / NO DRIP koje 'prilikom zapaljenja osigurava da se materijal ne zalijepi za kožu već se karbonizira i padne dolje pri čemu umanjuje štetu od gorenja'

Takva je vrsta tkanine, ispričao je direktor Čateksa, sve prepoznatljivija diljem Europe, a Čateks je njen najveći europski proizvođač. O tome najviše govori činjenica da osim slovenske, ova međimurska kompanija oprema i vojske Litve, Latvije, Mađarske, Crne Gore i Kuvajta, a razvija i projekte za vojsku, specijalne postrojbe ili policije u Češkoj, Poljskoj, Austriji, Nizozemskoj, Estoniji, Italiji te za Nordijske zemlje.

Komentirajte prvi

New Report

Close