‘Izvrsno je ponovno biti u ulozi preuzimatelja, prodavaonice Miracola nova su snaga Konzuma’

Autor: Sergej Novosel Vučković , 03. listopad 2021. u 22:00
Zoran Mitreski, predsjednik Uprave Konzuma/PD

Miracolovih 55 djelatnika radna mjesta će zadržati, navode iz Konzuma, koji je ovim činom broj svojih maloprodajnih mjesta u Istri i Kvarneru povećao na 101.

Trgovački lanac Miracolo koji djeluje na području Istre postao je vlasništvo Konzuma i 13 trgovina od 2. listopada radi s obilježjima toga lidera u maloprodaji u Hrvatskoj.

Miracolovih 55 djelatnika radna mjesta će zadržati, navode iz Konzuma, koji je ovim činom broj svojih maloprodajnih mjesta u Istri i Kvarneru povećao na 101.

“Izvrstan je osjećaj ponovno biti u ovoj ulozi. Preuzimanje Miracola samo je jedna u nizu dobrih vijesti iz Konzuma ove godine u kojoj bilježimo vrlo dobre rezultate, imamo sjajnu sezonu i ključni smo nositelj integracijskih procesa u maloprodaji Fortenova grupe.

Novih 13 prodavaonica i 55 ljudi u velikoj Kozumovoj obitelji naša su nova snaga u Istri i Kvarnera”, ocjenjuje predsjednik Uprave Konzuma Zoran Mitreski, dodajući da takva pozicija osnažuje Konzum i osiguravajući, što je vrlo važno, kvalitetnu i sigurnu opskrbu, posebno u turističkoj sezoni.

Miracolo je osnovao Franko Komparić, poduzetnik iz Fažane, a dućani su mu u manjim, “neturističkim” mjestima čije stanovnike opskrbljuju.

Prema pisanju lokalnih medija, u ovim mjestima niču nove kuće za odmor i ini turistički objekti pa i manjim trgovačkim formatima raste važnost i promet, što je zacijelo i Konzumu bio magnet za kupovinu Miracola.

Taj lanac je, prema Poslovnoj Hrvatskoj, lani imao prihod od oko 3,4 milijuna kuna, ostvarivši pritom dobit od oko 95,7 tisuća kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close