Izvoz junetine iz Pika dosegao 13 mil. eura

Autor: Marta Duić , 27. veljača 2020. u 21:59
Novi dry age steakovi nedavno su predstavljeni i hrvatskim potrošačima

Tjedno klaonički obrade 800 grla stoke, a za talijansko tržište idu pasmine limousin, simmental, belgian blue i charolais.

Mesna industrija Pik Vrbovec, koja u Hrvatskoj zadovoljava gotovo 40% tržišta crvenog mesa i mesnih prerađevina, predstavila je domaćem tržištu nove proizvode – dry age steakove.

Već ih izvoze na zahtjevno talijansko tržište. “Godišnje se izveze oko 2500 tona junetine čime Pik ostvaruje prihod od više od 13 milijuna eura, što čini trećinu ukupnog izvoza junetine u Hrvatskoj. Kroz suradnju s vodećim kompanijama u distibuciji hrane u Ho-Re-Ca kanalu pokrivamo cijelu Italiju, a uz meso junica izvozimo i manje količine bikova.

Toskana je najveći uvoznik milanskog reza i to od junica”, objasnili su iz Pika. Tjedno klaonički obrade 800 grla stoke, a za talijansko tržište idu pasmine limousin, simmental, belgian blue i charolais.

“Kao najveći proizvođač i opskrbljivač junećeg mesa s oznakom Hrvatka junetina surađujemo s udurugom Baby beef, otkupljujemo meso s više od 60 hrvatksih farmi koje kasnije plasiramo na više od 1000 prodajnih mjesta. Riječ je o 40.000 grla godišnje što prelazi 40 posto ukupne junetine u Hrvatskoj, od čega je 60 posto namijenjeno izvozu”, pohvalili su se iz Pika.

Posljednjih godina su se više fokusirani na izvoz, a osim tržišta Cefte proizvode izvoze u 15-ak zemalja EU.

Komentirajte prvi

New Report

Close