Izglasan plan restrukturiranja zagrebačke Tehnike s počekom u otplati od 24 mjeseca

Autor: Suzana Varošanec , 25. veljača 2021. u 14:56
Foto: Igor Soban/PIXSELL/Ilustracija

Umanjene tražbine neosiguranh vjerovnika će biti namirene iz redovnog poslovanja ovog dužnika te prodaje nekretnina i neoperativne imovine. Cilj financijskog restrukturiranja je rasterećenje društva u budućem razdoblju, prvenstveno omogućavanjem razdoblja počeka od 24 mjeseca.

Zagrebačka građevinska kompanija Tehnika preko Zagrebačke burze izvijestila je da su vjerovnici na današnjem ročištu za glasovanje o Planu restrukturiranja u njezinom predstečajnom postupku na Trgovačkom sudu u Zagrebu, svojim glasovanjem propisanom većinom prema čl. 59. st. 2. Stečajnog zakona, izglasali i prihvatili plan restrukturiranja, kao i da je TS zapisnički utvrdio da je njihov Plan restrukturiranja prihvaćen.

Prema izmijenjenom Planu financijskog restrukturiranja za neosigurane vjerovnike predviđa se otpis u iznosu 80% utvrđene vrijednosti tražbina (uupno oko 212 mil. kn), te otplata preostalih 80% beskamatno, tako da se umanjeni iznos otplaćuje u 24 jednakih tromjesečnih rata, s dospijećem svake posljednjeg dana kvartala, ali nakon počeka od 24 mjeseca od dana pravomoćnosti rješenja TS u Zagrebu kojim se potvrđuje ovaj predstečajni sporazum. Umanjene tražbine vjerovnika će biti namirene iz redovnog poslovanja dužnika te prodaje nekretnina i neoperativne imovine. Cilj financijskog restrukturiranja je rasterećenje društva u budućem razdoblju, prvenstveno omogućavanjem razdoblja počeka od 24 mjeseca.

„Procjenjujemo da će to biti dovoljno kako bi društvo moglo povećati broj ugovorenih projekata te ispuniti sve obveze ovim modelom nagodbe“, iznosi se u navedenom dokumentu.

Prema prvim informacijama, nagodbu su podržali vjerovnici čije tražbine iznose 189,856 milijuna kuna što čini 68,13 posto glasova za prihvaćanje nagodbe u dijelu tražbina, dok su se prihvaćanju nagodbe svojim glasovima usprotivili vjerovnici čije tražbine ukupno iznose 88,775 milijuna kuna. Od ukupno 507 vjerovnika s utvrđenim tražbinama, za prihvaćanje plana restrukturiranja glasovalo je 325 vjerovnika, a protiv njih 182.

Komentirajte prvi

New Report

Close