Iz Kraša odlazi i Bošnjaković, tko će uz Haramića i Bulića?

Autor: Jadranka Dozan , 23. ožujak 2023. u 22:00
U manje od mjesec dana dvojica su članova Uprave Kraša Nadzornom odboru podnijela ostavke/G. Stanzl/PIXSELL

Zasad se ne zna tko će se umjesto Bošnjakovića kao član uprave pridružiti Halamiću i Damiru Buliću koji je otprije u Upravi.

U manje od mjesec dana dva su člana Uprave Kraša Nadzornom odboru podnijela ostavke. Nakon što je to krajem veljače učinio predsjednik tročlane Uprave Slavko Ledić, jučer su iz Kraša izvijestili o ostavci Davora Bošnjakovića, člana Uprave zaduženog za područja proizvodnje i nabave. Obojica su u Upravi Kraša od 2020. (Ledić od svibnja, a Bošnjaković od prosinca) i na svojim dužnostima ostat će do kraja mjeseca.

Dok je u međuvremenu NO potvrdio da će Ledića na mjestu predsjednika Uprave s početkom travnja naslijediti Allen Halamić, koji u Kraš dolazi s pozicije predsjednika Uprave Lidla BH, zasad se ne zna tko će se umjesto Bošnjakovića kao član uprave pridružiti Halamiću i Damiru Buliću koji je otprije u Upravi.

Inače, obje recentne ostavke popraćene su objašnjenjem da se radi odlukama čiji su razlozi posve osobne naravi. Neslužbeno, zajedničko im je i da se vraćaju u “zavičaj”, bliže obitelji.

Za Ledića to znači povratak u Dalmaciju (u Zagreb je svojedobno, prije negoli je preuzeo vođenje Konzuma, došao iz Makarske), dok će Bošnjaković karijeru nastaviti u rodnoj Slavoniji, gdje mu također živi obitelj, a u Osijeku navodno već ima trasiran i novi profesionalni angažman.

U prigodnoj izjavi Bošnjaković (kao i Ledić nedavno), o iskustvima u Krašu kaže sve najbolje. Iskustvo koje je stekao u upravljačkom timu konditorskog lidera čiji su proizvodi prisutni na brojnim svjetskim tržištima smatra neprocjenjivim.

Inače, Haramić koji uskoro i službeno preuzima upravljačku palicu u Krašu, u međunarodnoj grupaciji Lidl od 2005. je rukovodeća iskustva stjecao na različitim pozicijama u više zemalja Europe i regije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close