Ivica Pivac: Imamo višak kapitala, odlučili smo uložiti u Podravku

Autor: Poslovni.hr , 23. rujan 2021. u 11:58
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Već je objavljeno da je MI Braća Pivac posljednjih dana na burzi kupio više od 150 tisuća dionica Podravke u vrijednosti od 90 milijuna kuna, čime su postali jedan od 10 najvećih vlasnika Podravke.

Ivica Pivac, predsjednik Uprave Mesne industrije Braća Pivac, potvrdio je Lideru da je ta kompanija kupila dionice Podravke. U odgovoru na naš upit Pivac ističe da je vrgoračka kompanija u svojem poslovanju i investicijama snažno orijentirana na prehrambenu industriju u kojoj njezini vlasnici vide najveću vrijednost.

– Kako su se na tržištu pojavile određene količine dionica Podravke, a u ovom trenutku imamo višak kapitala, donijeli smo poslovnu ulagačku odluku o isplativosti njihove kupnje na trenutnoj cjenovnoj razini. Podravka je respektabilna kompanija s dugom tradicijom i prepoznatljivim proizvodima, stoga ovo ulaganje smatramo dobrom poslovnom prilikom – izjavio je za Lider Ivica Pivac.

Već je objavljeno da je MI Braća Pivac posljednjih dana na burzi kupio više od 150 tisuća dionica Podravke u vrijednosti od 90 milijuna kuna, čime su postali jedan od 10 najvećih vlasnika Podravke. No kako su u posljednja dva dana prodane još 44 tisuće dionica, pretpostavlja se da je i njih kupila vrgoračka mesna industrija. Ipak, Ivica Pivac nije želio komentirati tu informaciju.

U telefonskom razgovoru on nije htio govoriti ni o daljnjim planovima vezano za Podravku napomenuvši da je to tek mali udio od ukupnog broja dionica. Na primjedbu da su tako počeli kupovati i dionice Kraša, Pivac je odgovorio da su i njih kupovali godinama i da zaista ne može govoriti o planovima.

Komentirajte prvi

New Report

Close