HT seli u zgradu u kojoj se nalazi sjedište HAKOM-a

Autor: Poslovni.hr , 17. srpanj 2013. u 11:07
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Za HT, zgrada Sky Officea koja zjapi gotovo sablasno prazna otkako je izgrađena, osim za pretpostaviti dobrih uvjeta najma, ima još jednu veliku prednost – ona je sjedište telekomunikacijskog regulatora HAKOM-a.

Za Hrvatski telekom, zgrada Sky Officea koja zjapi gotovo sablasno prazna otkako je izgrađena, osim za pretpostaviti dobrih uvjeta najma, ima još jednu veliku prednost – ona je sjedište telekomunikacijskog regulatora HAKOM-a.

A upravo je HAKOM u posljednjih nekoliko mjeseci više puta kaznio HT zbog kršenja telekomunikacijske regulative i očekuje se da će dodatno pooštriti tu regulativu zbog EU.

HAKOM se nalazi u zapadnom tornju SkyOfficea, a HT je zakupio prostor u istočnom tornju. Znači li to da će se čelnici HT-a Ivica Mudrinić i čelnik HAKOM-a Dražen Lučić moći jedan drugoga vidjeti što rade iz svojih ureda, još se ne zna.

No, izvjesnije je da će u tom slučaju čelnik HT-a imati "bolji pregled situacije", jer se očekuje da će njegov ured biti na višem katu. Naime, HT je zakupio od 3. do 20. kata SkyOfficea pa se pretpostavlja da će Mudrinić sjediti na vrhu istočnog tornja.

Na tržištu se već ironično komentira da će s druge strane HAKOM-u dolazak HT-a u zgradu SkyOfficea olakšati nadzor telekomunikacijskog tržišta, jer su istočni i zapadni toranj od drugog do 14. kata međusobno povezani.  

"Točno je da je potpisan ugovor o najmu istočnog tornja Sky Officea gdje će biti smješteno sjedište Hrvatskog Telekoma. Detalji ugovornog odnosa su povjerljivi te ih ne možemo komentirati", odgovorio je HT na naš upit za komentar o selidbi.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Zar nije i Hanfa u istoj zgradi sa ZSE..pa kaj onda?

Mislio sam da Poslovni dnevnik nema žutih tema, ali ovaj tekst je zbilja fijasko. Ne znam što je bilo novinaru da se bavi ovakvim naklapanjima. Mogao je napisati i da grad Zagreb ima veliku prednost jer je u njemu sjedište HAKOM-a, što je izvrsno za HT. Zaista, tekst u kome se višekratno “pretpostavlja” ili se još “ne zna” više govori o novinaru nego o subjektu njegove, hm, “ironije”.

Izgradila “Tehnika” d.d. Zagreb

New Report

Close