Investicijom od 15 milijuna eura Ralu otvara 100 radnih mjesta

Autor: Josipa Ban , 17. srpanj 2023. u 22:00
Paralelno s povećanjem skladišnih kapaciteta ulaže se i u nova vozila /KRASNODAR PERŠUN

Radovi na proširenju kapaciteta u Rugvici trebali bi biti završeni početkom sljedeće godine.

Ralu Logistika ulaže 15 milijuna eura u proširenje skladišnih kapaciteta u Rugvici. Iz najveće domaće logističke kompanije obavještavaju da investicijom proširuju skladišne kapacitete u duboko smrznutom i hlađenom režimu, a zbog ovog će ulaganja otvoriti 100 novih radnih mjesta.

Investicija im je, kažu, važna jer će omogućiti rast tvrtke i prilagodbu razvoju modernog tržišta. Radovi bi trebali biti gotovi početkom iduće godine.

Povećavaju kapacitete
Nakon dovršetka, kapaciteti bi s postojećih 10.000 paletnih mjesta trebali narasti na čak 16.500. Paralelno s povećanjem skladišnih kapaciteta ulaže se i u nova vozila kojih je trenutačno više od 300. Tom investicijom flota će biti veća za 35 novih kamiona, 25 za međunarodni transport te deset za dostavu unutar Hrvatske.

“Novim investicijskim ciklusom značajno povećavamo smještajne kapacitete u smrznutom režimu što će nam omogućiti snažan razvoj i širenje nacionalne distributivne mreže. Ralu Logistika posluje na ukupno pet lokacija, a dostavu vršimo na više od 6500 dostavnih mjesta.

Daljnjim širenjem postavljamo nove standarde u pogledu kvalitete te osiguravamo dodatne kapacitete za rastući segment smrznute hrane i sve veću potražnju za outsourcingom logističke usluge”, ističe Mario Mesaroš, predsjednik Uprave Ralu Logistike.

Mesaroš je tu poziciju preuzeo prošle godine, no u kompaniji je, odnosno Upravi, već devet godina. Navode i da je skladišni centar dizajniran prema potrebama klijenata s velikom žurbom, odnosno potrebom za prostorom za komisioniranje gotovih proizvoda po dostavnom mjestu.

“Sve skladišne operacije odvijaju se uz moderan WMS sustav koji omogućava da se procesi odrade još efikasnije”, ističu. Ovo je, dodaju iz kompanije koja je dio Lura Grupe u vlasništvu Luke Rajića, nastavak investicijskog ciklusa od 80 milijuna eura.

Temelj za rast
Transport, distribucija i skladištenje – posao koji duže od 30 godina Ralu radi u domovini i regiji – prošle je godine, prema podacima Poslovne Hrvatske, donio prihode više od 39 milijuna eura te dobit od 2,3 milijuna eura.

Da se radi o propulzivnoj djelatnosti govori i činjenica da im prihodi svake godine rastu, no tek prije tri godine, 2020., iz gubitka prelaze u dobiti. Te 2020. dobit je iznosila 1,1 milijun eura.

U logistici Ralu primarno opslužuje maloprodajne lance i proizvodne kompanije, a danas u Hrvatskoj i Srbiji zapošljava oko 600 ljudi. Taj bi broj, dovršetkom investicije u proizvodnoj zoni Dragošićka u Rugvici trebao porasti na 700. 

Komentirajte prvi

New Report

Close