Infobip pretekao IN2 i sa 600 ljudi postao najveća hrvatska IT tvrtka

Autor: Bernard Ivezić , 20. svibanj 2014. u 21:59
Slavko Midžor/PIXSELL

Mnoge strane tvrtke otvaraju urede u Hrvatskoj kako bi došli do naših programera. Njemački Troido traži ih 40…

IN2 grupa više nije po broju zaposlenih najveća hrvatska softverska tvrtka:  prestigao ju je pulski Infobip.

Vesna Bodiroža, voditeljica ljudskih potencijala Infobipa na Sajmu poslova na FER-u u Zagrebu, rekla je da su potkraj prošle godine premašili brojku od 500 zaposlenih. “Već smo na 600 ljudi, a do kraja godine očekujemo da će kompanija imati 700 zaposlenih”, kaže Bodiroža.

IN2 grupa zadržala je ipak lidersku poziciju u Hrvatskoj jer većina od njezinih 450 zaposlenika radi na domaćem tržištu, a do kraja godine planiraju ih imati 500. Infobip pak u Hrvatskoj ima više od 300 zaposlenih. Obje tvrtke bilježe eksplozivan rast broja radnika u posljednjih godinu dana te traže upravo IT stručnjake iz Hrvatske.

Milko Boic, voditelj razvoja američkoga Realnetworksa koji je prije mjesec dana u Hrvatskoj otvorio razvojni odjel, potvrđuje da i oni to čine. “Došli smo ovdje i napravili tim od 24 zaposlena jer Hrvatska ima izvanredne IT talente”, kaže Boic. 

Potvrđuje to i Aron Mišerda, predstavnik američke tvrtke HR Cloud u vlasništvu Hrvata Damira Davidovića, koji je prije nešto više od pola godine u Splitu otvorio odjel razvoja u kojem rade 24 programera, a traže ih još 10. – Kompanija ima 150 zaposlenih i jako mnogo poslova outsourca u Bjelorusiju, a to želimo dopuniti razvojem u Hrvatskoj, uz postojeći R&D centar u Vijetnamu – kaže Mišendra. 

Maja Bilić, projekt menadžerica Degordiana, kaže da imaju 80 zaposlenih, a zbog izvozne ekspanzije planiraju znatno povećati broj radnika. “Tražimo praktikante na FER-u, koji je idealan inkubator novih zaposlenika”, kaže Bilić.

Draga Gučanin, direktorica hrvatsko-njemačke tvrtke i-Ways, kaže da i oni žele širiti razvoj u Hrvatskoj. Od ukupno 30 radnika njih 10 je u Hrvatskoj, a traže ih još pet. Miroslav Šimudvarac, vlasnik njemačke tvrtke Troido, traži 40 Andorid programera. “Do jeseni ćemo imati ured u Zagrebu, a dotad im nudimo da dođu za nas raditi u Njemačku”, kaže Šimudvarac.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Drago mi je za Troido. Vlasnik je korektan, a u Njemačkoj imaju sobu posvećenu samo zabavi, nadam se da će i HR officu biti tako.

Odlicne vijesti. Hrvatska ima odlicne IT kadrove. Da su nam IT-evci u Vladi sigurno ne bi imali tako sje… drzavu. Nazalost, nisu, i u Vladi su nam poluobrazovani mediokriteti i mamlazi

New Report

Close