Infobip lani donirao više od pola milijuna eura u zajednice

Autor: Josipa Ban , 06. srpanj 2023. u 22:00
Infobip je u Vodnjanu otvorio Quantum/D. Marušić/PIXSELL

Infobip je otvorio Quantum u Vodnjanu, bivšu tvornicu svile koja je godinama stajala zapuštena, a koju je Infobip kupio i preuredio.

Vodeća domaća tehnološka kompanija Infobip prošle je godine uložila 570 tisuća eura u zajednice u kojima posluje.

Novac su donirali različitim nevladinim udrugama, dobrotvornim inicijativama uključujući i one koje pomažu izbjeglicama iz Ukrajine, stoji u njihovom trećem izvješću o održivosti za 2022. (ESG Izvješće).

Izvješće otkriva da Infobip brine o zaposlenicima, zajednici ali i okolišu. Otkrivaju tako da su donirali više od 150 prijenosnih računala i druge uredske opreme, da su posadili 800 stabala te da aktivno potiču zaposlenike da budu uključeni u razne društveno odgovorne programe. Infobip, stoji u izvješću, brine i o okolišu te emisiji stakleničkim plinovima.

Navode tako da bi do kraja 2023. na kampusu u Zagrebu trebali postaviti solarne panele snage 110 kW. Solari, naime, već stoje na kampusu u Vodnjanu.

No ovo izvješće otkriva i druge zanimljive podatke o kompaniji. Piše da su prošle godine broj zaposlenih povećali za 200 pa u Infobipu, koji posluje na šest kontinenata te ima više od 75 ureda diljem svijeta, trenutačno radi više od 3700 ljudi.

Prošle su godine primili više od 82 tisuće prijava za posao te zaposlili čak 1093 novih ljudi, 700 više nego 2021. Ovaj podatak govori o velikoj fluktuaciji ljudi u Infobipu. Pa iako iz kompanije mnogi odlaze, broj prijava za posao koji dobivaju govori da mnogi u njoj žele raditi.

Također, jučer je objavljeno i da je Infobip otvorio Quantum u Vodnjanu, bivšu tvornicu svile koja je godinama stajala zapuštena, a koju je Infobip kupio i preuredio. Taj će im prostor služiti za organizaciju radionica i edukacija.

Komentirajte prvi

New Report

Close