Impresionirali ulagače, za globalnu ekspanziju 69 mil. $

Autor: Marina Biluš , 20. siječanj 2022. u 22:00
Domagoj Dolinšek i Bojan Petković, osnivač i country menadžer PlanRadara/J. Regović/PIXSELL

Hrvatsko-autrijski startup realizirao rekordnu investiciju serije B.

Imperativ nam je da kompanije globalno rade s našom aplikacijom i da kroz takvu prisutnost donosimo najveću vrijednost industriji u kojoj poslujemo. Želimo biti okidač istinskih promjena transformirajući poslovanje na gradilištima diljem svijeta.

Tako je osnivač PlanRadara Domagoj Dolinšek u ekskluzivnom intervjuu Poslovnom dnevniku rezimirao ambicije ovog hrvatsko-austrijskog startupa. Tom je prilikom prvi put otkrio da PlanRadar kreće u novu rundu prikupljanja svježeg kapitala kojim će nastaviti globalnu ekspanziju, ovoga puta ciljajući prvenstveno daleku Australiju i Bliski Istok.

Samo dva mjeseca kasnije Dolinšek i njegov tim ostvarili su zacrtano osiguravši impresivnih 69 milijuna dolara investicije serije B.

Ulagačku postavu pritom predvode društva Insight Partners i Quadrille Capital, a uz njih jeu ovu potentnu kompaniju uložio i postojeći investitor Cavalary Ventures, kao i Headline, Berliner Volksbank Ventures i aws Gründerfonds te Proptech1, Russmedia i GR Capital. Kapital koji su im povjerili PlanRadaru će služiti i da u samo godinu dana udvostruči svoj tim te da broj zaposlenika ojača za čak 200 novih.

Nakon što je službeno objavljena vijest o iznimnom uspjehu ove runde financiranja, iz PlanRadara su precizirali da će globalna ekspanzija uključivati otvaranje novih ureda u SAD-u, Australiji, Zaljevskom vijeću za suradnju (GCC), jugoistočnoj Aziji i Latinskoj Americi.

Bujaju prihodi i korisnička baza
“Potaknut ćemo ulaganja u R&D odjel, čime će se stvoriti novo tehnološko središte i formirati tim stručnjaka za inovaciju proizvoda koji će stvarati nova tehnološka rješenja za SaaS platformu koja postavlja nove standarde industrije”, najavili su iz PlanRadara pohvalivši se kako su im u 18 mjeseci od protekle investicije teške 30 milijuna dolara prihodi nabujali za 250%, a broj korisnika se udvostručio.

200

stručnjaka zaposlit će PlanRadar u idućih godinu dana

Njihovu platformu koja objedinjuje gomile podataka o radnim procesima na gradilištu te ih strukturira da bi ih potom kroz mobilnu aplikaciju učinila u trenu dostupnima svakom sudioniku radova na nekom građevinskom projektu, svakodnevno ga koristi 100.000 profesionalaca u više od 60 zemalja diljem svijeta.

“Misija nam je olakšati građevinske radove i upravljanje nekretninama te smo dokazali da postoji ogroman globalni apetit za našu tehnologiju”, poručio je jučer Ibrahim Imam, jedan od suosnivača PlanRadara, dok je, također suosnivač – Sander van de Rijdt dodao da prerastanjem kompanije u vodeću svjetsku PropTech platformu, transformiraju industriju koja je kroz povijest bila nesklona digitalizaciji.

“PropTech sektor spreman je za ogroman rast, a PlanRadar dovodi globalnu građevinsku industriju i industriju nekretnina u digitalnu budućnost. Održiv rast koji je PlanRadar postigao dokaz je njihovog stručnog rada i predanosti. Odmah smo uvidjeli potencijal, a njihov tim nas je nastavio impresionirati predanošću rastu broja korisnika, prihoda i talenata”, izjavio je povodom zaključenja investicije Thomas Krane, izvršni direktor Insight Partnersa.

Krane

PropTech sektor spreman je za ogroman rast, a PlanRadar dovodi globalnu građevinsku i nekretninsku industriju nekretnina u digitalnu budućnost.

“Oduševljeni smo što ćemo nastaviti poticati brzi rast PlanRadara i pridružiti se grupi investitora. Izuzetno smo impresionirani tehnologijom, timom i načinom na koji pomaže u digitalizaciji građevinske industrije i sektora nekretnina”, poručio je Brice Delome, partner u Quadrille Capitalu.

User friendly platforma
Kada je u intervjuu Poslovnom Dolinšek objašnjavao kako im uspijeva transformirati inače tradicionalističku građevinsku industriju, kao formulu uspjeha naveo je – user friendly aplikaciju koja je, tvrdi, jednostavna za svakog tko ju koristi, dok je u njezinu srcu ogromna tehnološka “mašinerija” koja objedinjuje sve kompleksne spojeve u smislenu cjelinu kojom je lako upravljati.

“Gradilišta su prilično kompliciran sustavi, a ljudi vezani uz njih često tu kompleksnost projiciraju i kroz svoj način rada. No trik je u tome da jednostavnim korištenjem tehnološkog rješenja koje im pruža PlanRadar otklonimo kompleksnost njihova workflowa kako bi oni radili jednostavnije, bili učinkovitiji i time unaprijedili održivost i uspjeh svog projekta”, pojasnio je tada čelni čovjek PlanRadara. 

Komentirajte prvi

New Report

Close