I Podravkino ugostiteljstvo nositelj Halal certifikata

Autor: Objava za medije , 10. rujan 2014. u 15:46

Poznati Podravkin restoran Podravska klet nositelj je prvog Halal certifikata u ugostiteljstvu u Koprivničko – križevačkoj županiji.

Poznati Podravkin restoran Podravska klet nositelj je prvog Halal certifikata u ugostiteljstvu u Koprivničko – križevačkoj županiji. Certifikat je to koji podrazumijeva postupke u procesu proizvodnje i karakteristike proizvoda i usluga koje su u skladu sa šerijatskim zakonima, odnosno potvrđuje da su jela pripremljena u ovom restoranu, uvrštenom u sto najboljih restorana u Hrvatskoj, primjerena za konzumaciju i osobama islamske vjeroispovijesti. Certifikat je u Koprivnici uručila delegacija Centra za certificiranje Halal kvalitete koju su predvodili rukovoditelj Centra Aldin Dugonjić i glavni imam Varaždinski Abdulah efendija Imširović.

„Zahvaljujem se Podravkinoj Upravi koja je prepoznala temeljne vrijednosti Halal certifikata te što konstantno proširuje asortiman proizvoda, a posebice što se to proširuje i u ugostiteljstvu jer smo pokrenuli projekt razvoja Halal turizma u Republici Hrvatskoj i ti nam proizvodi zaista trebaju. Drago mi je što se nalazimo u Podravskoj kleti koja prima Halal certifikat i time obogaćuje hrvatsku turističku ponudu.“ naglasio je Aldin Dugonjić tijekom predaje certifikata.

Certifikati Halal kvalitete, osim restoranu Podravska klet, dodijeljeni su još nekim proizvodima iz Podravkinog asortimana. Nakon što su u svibnju Halal certifikati dodijeljeni četirima tvornicama (Tvornica juha i Vegete, Dječja hrana i kremni namazi, Voće te Kalnik), nositelj certifikata sada je postala i tvornica Koktel peciva, dok je tvornica juha i Vegete dodatno certificirala još 57 proizvoda. Ukupno sada Halal certifikat nosi 230 Podravkinih proizvoda.

„Koliko je god važno da će Podravka, a time i općenito hrvatska privreda imati koristi od Halal certifikata, isto toliko je važno da se na taj način ljudi međusobno upoznaju bez obzira na različitosti i vjeroispovijesti. Upravo je to dodatna kvaliteta Halala.“, rekao je imam Imširović.

Inače, diljem svijeta čak 70 posto islamske zajednice hrani se u skladu s Halal standardom, a svjetsko Halal tržište čini populacija od 1,6 milijardi muslimana. Dodijeljeni certifikati vrijede za čitav svijet, a proizvodi koji nose Halal certifikat periodički se provjeravaju od strane Centra za certificiranje Halal kvalitete u sklopu Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Komentirajte prvi

New Report

Close