Hrvatski div kupio dvije velike kompanije u BiH i Sloveniji

Autor: Poslovni.hr , 17. travanj 2024. u 12:10
FOTO: CIAK

Sukladno Pravilima Zagrebačke burze te u skladu s transparentnim informiranjem investitora CIAK Grupe, kao i ostalih sudionika poslovnog i financijskog sektora, CIAK Grupa objavila je da je društvo C.I.A.K. Auto d.o.o. Hrvatska 16. travnja 2024. potpisalo transakciju preuzimanja dviju kompanija – STAHLGRUBER trgovina d.o.o. Ljubljana i SIM IMPEX Banja Luka d.o.o., članica LKQ Europe.

Transakcija za STAHLGRUBER trgovina d.o.o. Ljubljana (Slovenija) je u potpunosti završena, dok izvršenje transakcije za tvrtku SIM IMPEX d.o.o. Banja Luka ostaje predmet odobrenja nadležnih tijela. Stoga, s obzirom na neovisnost vanjskih institucija, sve daljnje obavijesti za SIM IMPEX d.o.o. Banja Luka će biti pravovremeno objavljene po odlukama nadležnih vanjskih institucija.

Društvo STAHLGRUBER trgovina d.o.o. Ljubljana je jedan od nezavisnih distributera u automotive aftermarketu (IAM) u Sloveniji, ostvaruje promet od 12 milijuna EUR kroz svoje tri podružnice i s portfeljem od preko 100.000 referenci. S iskusnim timom koji će i dalje voditi g. Benjamin Lenart kao predsjednik Uprave te poslovnom kulturom i poslovnom ekspertizom vrlo sličnom tvrtki C.I.A.K. Auto, očekujemo da ćemo u potpunosti iskoristiti sinergije i omogućiti Društvu još bolji rezultat idućih godina kao C.I.A.K. Auto Slovenija, koristeći sve pozitivne aspekte Društva za daljnje jačanje tržišne pozicije C.I.A.K. Auta u Adria regiji.

Uzimajući u obzir core business CIAK Grupe i njezinu prisutnost u Sloveniji, tvrtka STAHLGRUBER trgovina d.o.o. jedan je od naših (CIAK) sljedećih koraka za konsolidaciju u južnoj i istočnoj Europi.

Komentirajte prvi

New Report

Close