Hrvatska metoda pomlađivanja danas je izvozni proizvod u industriji ljepote

Autor: Marija Crnjak , 21. lipanj 2021. u 07:33
Sanja Malbaša Gošović (desno) i kći Nina/ROBERT ANIĆ/PIXSELL

Šira primjena metode s ciljem rehabilitacije očekuje se lansiranjem FitStim uređaja za stimulaciju cijelog tijela

Fizioterapeutkinja, liječnica, kozmetičarka, akupunkturistica, krojačica, inovatorica, poduzetnica. Sve to je dr. Sanja Malbaša Gošović, osnivačica tvrtke Teenlifting centar koja je prije 30 godina osmislila jedinstvenu metodu pomlađivanja i poboljšanja zdravlja putem elektrostimulacije mišića, proširivši je putem franšize širom svijeta.

Brend Teenlifting zaštićen je u Hrvatskoj, EU, Kini, SAD-u, Švicarskoj, Velikoj Britaniji, zemljama regije, zajedno s industrijskim dizajnom, a ova je metoda u američkom magazinu As If proglašena jednom od šest najboljih svjetskih prirodnih neinvazivnih kozmetičkih metoda. Pod sloganom “aktiviraj, ne plastificiraj” Malbaša već godinama pomlađuje mnoge javne osobe.

Franšizu Teenlifting za lice i vrat moguće je kupiti u Hrvatskoj i inozemstvu. Dosad ih je otvoreno 18 – u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Sloveniji, Njemačkoj, Švicarskoj, UK, Austriji, Južnoafričkoj republici, Crnoj Gori i BiH.

U centru u Zagrebu zaposleno je 4 fizioterapeuta koji su ujedno i edukatori za franšizu.

Pomogao joj tečaj krojenja

Uz franšizu se dobiva i ekskluzivno pravo korištenja metode na određenom području, čime se osigurava jamstvo kvalitete. Organizaciju franšize i poslove marketinga unazad 5 godina preuzela je Sanjina kći Nina Gošović pa je ovo i pravi obiteljski biznis.

“Očuvanje kvalitete brenda jako nam je važno, jer smo na razvoju metode i kvaliteti radili 30 godina, a radimo i dalje i u to reinvestiramo većinu dobiti”, ističe Sanja Malbaša, koja je metodu počela razvijati u Splitu, nakon što je prelomila da će se samozaposliti. Kako je početkom 90-tih bilo previše liječnika na tržištu, bila je opcija čekati da dobije posao u bolnici ili nešto poduzeti.

Foto: ROBERT ANIĆ/PIXSELL

Slijedila je edukacija u kozmetici i akupunkturi, a nakon što je u praksi spoznala da tretman iglama uz elektrostimulaciju akupunktoskopom ima bolji učinak od aparata za lifting lica, priča je krenula u smjeru elektrostimulacije mišića.

“Sa stručnjacima s Fakulteta za elektrotehniku i proizvođača opreme za fizikalnu terapiju razvijala sam metodu elektrostimulacije, što je s godinama napredovalo zahvaljujući novim materijalima i učincima. Tako je otkriće elektrovodljive tkanine prije 15-tak godina otvorilo nove mogućnosti kreiranja elektroda koje sam mogla sašiti”, pojašnjava Sanja Malbaša.

Pomogao joj je šestomjesečni tečaj krojenja i šivanja koji je svojedobno završila da bi si sašila svileni komplet koji si nije mogla priuštiti. Njezina metoda, rezultat domaće pameti i dobavljača, danas je izvozni proizvod u industriji ljepote.

Sjajno i za rehabilitaciju

Teenlifting se definira kao prirodna metoda stimulacije svih mišića tijela i lica istovremeno, odnosno stimulacije velikih grupa mišića, za što se koriste i novooblikovane elektrode kao i standardne elektrode, postavljene nestandardnom metodom.

Sanja Malbaša Gošović ističe da je ljepota “nuspojava” metode koja ima sjajne rezultate u prevenciji i rehabilitaciji kod raznih zdravstvenih tegoba, od inkontinencije i migrene, održavanja sportske forme i vitalnosti, do ozbiljnih stanja kao što su cerebralna paraliza i atrofija mišića. Zato u njen centar ljepote dolaze i pacijenti, starije osobe, te oni koji pate od inkontinencije, glavobolje, slabog mišićnog tonusa.

“Ova metoda elektrostimulacije mišića razlikuje se od samog vježbanja jer jednako koristi više mišića nego se oni aktiviraju pokretom, a ne opterećuje srce, zglobove i tetive, zbog čega je sigurna za sve koji ne trpe takav napor.

Ovisno gdje se primijenjuje, donosi značajne rezultate i u težim slučajevima”, pojašnjava Malbaša Gošović. Njen biznis se zasad uglavnom širi u području lica i vrata, a šira primjena metode s ciljem rehabilitacije očekuje se lansiranjem novog proizvoda na tržište, FitStim uređaja za stimulaciju cijelog tijela.

“Iako i sad uz lice i vrat, što je naša najtraženija metoda Teenliftinga, tretiramo različite dijelove tijela, ovo će biti proizvod za istovremeni tretman cijelog tijela. To je prvi proizvod koji ćemo prodavati bez franšize, s ciljem omogućavanja veće dostupnosti brojnim pacijentima kojima je takva pomoć potrebna. Tako će naš novi 10-kanalni aparat moći nabaviti razne udruge pacijenata, ali i zdravstvene ustanove”, kaže Sanja Malbaša.

Komentirajte prvi

New Report

Close