Gopcu 40,7 mil. kuna od HEP-a

Autor: Saša Paparella , 23. kolovoz 2017. u 22:00
Gopčeva tvrtka bila je vodeći partner zajednice ponuditelja/Goran Stanzl/PIXSELL

Uz rukometnog menadžera suvlasnici su Josip Jurčević i slovenski Iskraemeco. Tvrtka je u 1. godini ostvarila i dobit.

Zagrebačka tvrtka AMR sustavi već je u prvoj godini svog rada uspjela ostvariti prihod od čak 40,7 milijuna kuna, te 2,9 milijuna kuna dobiti.

Ta tvrtka s dvoje zaposlenih, registrirana za mjerenje i upravljanje energijom, članica je zajednice ponuditelja koja je temeljem provedene javne nabave lani potpisala okvirni sporazum s HEP-om za isporuku brojila, okvirno vrijedan 87 milijuna kuna.

 

87 milijuna

kuna bio je ukupno vrijedan posao isporuke brojila za HEP

Na naše pitanje koliki postotak prihoda nove tvrtke otpada na poslovanje s HEP-om, Ranko Fredotović, direktor AMR sustava, odgovorio nam je "kako je isključivi kupac za električna brojila na hrvatskom tržištu HEP, jer svi ostali imaju udjel manji od jedan posto, tako je i prihod AMR sustava, s obzirom na to da mu je isključiva djelatnost distribucija i prodaja brojila te prateće opreme 99 posto u korelaciji s navedenim kupcem". Ugovorom koji definira prava i obveze svakog člana zajednice AMR sustavi su nominirani kao vodeći partner zajednice ponuditelja, što znači da se kompletna korespondencija prema drugoj ugovornoj strani, otpremanje robe i fakturiranje obavlja preko te tvrtke. 

"Slijedom toga ukupni prihod AMR sustava odgovara iznosu realiziranog dijela okvirnog sporazuma zajednice ponuditelja", rekao nam je Fredotović.

Ostali članovi zajednice  ponuditelja bili su Brodometalurgija, Telur, Brodomerkur, te Iskraemeco. Ova potonja tvrtka u slovenskom je vlasništvu i ima udjel u AMR sustavima, dok su ostala dvojica suvlasnika zagrebački poduzetnici Josip Jurčević i Zoran Gobac, koji je i prokurist te tvrtke. Josip Jurčević član je Uprave Luke Ploče, u kojoj je najveći dioničar Prvo plinarsko društvo (PPD), a također je član Uprave tvrtke Luka Ploče Energija. Gobac i Jurčević suvlasnici su i u tvrtki Adria Coast Turizam, u kojoj udjel drži i Pavao Vujnovac, predsjednik Uprave i suvlasnik PPD-a.  

Komentirajte prvi

New Report

Close