Globalni Rent24 otvara drugu zagrebačku lokaciju

Autor: Marija Crnjak , 24. siječanj 2021. u 22:00
Investicija dolazi u jeku pandemije i strelovitog porasta trenda rada od kuće/SHUTTERSTOCK

Svojim članovima nudimo više od samog radnog prostora. Investiramo u startupove, poduzetne žene i dobre ideje, ističu u Rentu24.

U ožujku se otvara SquareOne, novi coworking prostor u središtu Zagreba, ujedno druga lokacija globalne brzorastuće tvrtke Rent24 sa sjedištem u Berlinu, čiji je osnivač Robert Bukvić.

Novi prostor na Trgu žrtava fašizma ima 28 coworking mjesta, 101 radno mjesto, 7 soba za sastanke i ukupno 26 ureda uz dodatne sadržaje za članove, a kako ističu na svojim stranicama, kreativno su mjesto inspiracije za sve inovatore, poduzetnike i ambiciozne ljude koji prave svoje prve korake u poduzetničkom svijetu.

Investitor nam zasad nije otkrio koliko je uložio u novu zagrebačku lokaciju koju je najavio još 2019. godine kad su već trajali pregovori oko prostora, no doznajemo samo da je u međuvremenu izmijenjen koncept koji je trebao uključivati i coliving prostor, pa bi cijeli objekt bio registriran kao boutique hotel, te je u novom projektu ostao coworking, kao i onaj na Trešnjevci.

Na njihovim stranicama trenutno se može izbrojati ukupno 47 lokacija po svijetu, uključujući i tri u SAD-u.

Umrežavanje iskustva i rasta

Poduzetnik hrvatskog porijekla Robert Bukvić tvrtku Rent24 osnovao je prije sedam godina s ciljem da promijeni budućnost rada i učini i vlastito radno mjesto inspirativnim.

Bukvić je s partnerima svoj biznis u Zagreb doveo 2018. godine preuzimanjem HUB385 na Trešnjevci, s planovima za širenje u gradu, ali i ostalim gradovima Hrvatske i regije, uključujući Beograd gdje su trenutno prisutni s tri lokacije. Investicija na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma dolazi u jeku pandemije i strelovitog porasta trenda rada od kuće, kao i promocije fenomena digitalnih nomada kojima je Hrvatska omogućila povoljnije uvjete boravka kroz zakonsku prilagodbu.

Koncept SquareOne lokacije u skladu je s filozofijom Rent24 koja uz rentu radnog mjesta potiče umrežavanje, razmjenu iskustava i zajednički rast korisnika, kao i mobilnost između lokacija po cijelom svijetu. A stranicama SquareOne hvale se da su prvi u Hrvatskoj koji nude cijeli kat posebno rezerviran za žene.

“Osim brojnih sadržaja prilagođenih njihovim potrebama poput igraonice za djecu, nudimo mogućnost subvencioniranja samohranih majki i majki djece s teškoćama u razvoju.

Dio smo rent24 globalne zajednice, pa svaki naš član ima pristup svim rent24 coworking lokacijama u svijetu. Svojim članovima nudimo više od samog radnog prostora. Investiramo u startupove, poduzetne žene i dobre ideje”, ističe se.

Okupljalište mladih kreativca

Uz različite oblike rentanja radnog mjesta ili ureda te dvorana za sastanke i okupljanja, u novom zagrebačkom coworking prostoru na raspolaganju je i teretana kao i ugostiteljski objekt, te krovna terasa s brojnim namjenama, od tihe zone za razgovor do bara za razne evente, radionice, predavanja, privatne zabave, ali i konferencijske evente za koje osiguravaju svu potrebnu opremu.

Investitor trenutno nije dostupan da nam pojasni zašto je odustao od hotela i što očekuje od nove zagrebačke lokacije, te kako je pandemija utjecala na realizaciju i promet kompanije.

Uoči pandemije Bukvić je doduše isticao da je hrvatsko tržište puno potencijala za ovakve projekte i koncept koji okuplja mlade kreativce i poduzetnike iz cijelog svijeta, a njihove prostore sve češće koriste i velike kompanije koje mijenjaju filozofiju radnog mjesta.

Zagreb i Hrvatska za Rent24 su iznimno zanimljivi jer imamo mnogo startup tvrtki koje rade na svjetskoj razini, surađuju s globalnim kompanijama, koje imaju puno kooperanata na cijelom svijetu, a jaki smo i na polju tehnologije.

Ideja koju Rent24 promiče jest dati korisnicima mjesto na kojem se različiti startupovi mogu spojiti s cijelim svijetom.

Komentirajte prvi

New Report

Close