Glavna skupština Končara donijela odluku o isplati dividende 12 kuna po dionici

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. srpanj 2016. u 16:37
Foto: Žarko Bašić / Pixsell

Udruga malih dioničara za svog predstavnika u NO imenovala je Vladimira Plečka, a predstavnica radnika u tom tijelu je Jasminka Belačić.

Glavna skupština Končar Elektroindustrije donijela je u srijedu odluku o isplati dividende u iznosu od 12 kuna po dionici te izabrala članove Nadzornog odbora, na čelu kojega će biti Petar Vlaić, objavljeno je iz te tvrtke.

Končar Elektroindustrija je lani ostvarila neto dobit od 62,4 milijuna kuna, od čega se u zakonske rezerve raspoređuje iznos od 3,1 milijun kuna, u ostale rezerve 28,5 milijuna kuna, a preostala dobit u iznosu od 30,8 milijuna kuna isplatit će se dioničarima kao dividenda, što iznosi 12 kuna po dionici, odlučila je glavna skupština. 

Skupština je izabrala i šest članova Nadzornog odbora (NO) Končar Elektroinudstrije i u to su tijelo ušli Vicko Ferić i Branko Lampl (obojica umirovljenici), Petar Vlaić i Josip Lasić (obojica iz društava za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima) te Joško Miliša i Nikola Anić (obojica iz društava za upravljanje fondovima). 

Udruga malih dioničara za svog predstavnika u NO imenovala je Vladimira Plečka, a predstavnica radnika u tom tijelu je Jasminka Belačić.

Danas je održana i konstiturirajuća sjednica novoizabranog Nadzornog odbora na kojoj je za predsjednika NO-a izabran Petar Vlaić, dok je za zamjenika predsjednika izabran Josip Lasić.

Skupština je donijela i odluku o isplati jednokratne nagrade članovima NO za ostvareni poslovni rezultat za 2015. i to u visini jedne desetine iznosa nagrade članova Uprave, a predsjedniku i zamjeniku NO jedna desetina iznosa nagrade predsjednika Uprave, u neto iznosu na koji će društvo platiti poreze, prireze i doprinose. Za svaku iduću poslovnu godinu određena im je mjesečna naknada u bruto iznosu od 1,5 prosječne bruto plaće isplaćene u Grupi po prethodnom mjesecu.

Glavna je skupština, na prijedlog Uprave i Nadzornog odbora, odlučila i da će Končar Elektroindustrija za obnovu vukovarskog Vodotornja donirati iznos od 1,5 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close