Genera započela registraciju lijekova u EU

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. srpanj 2014. u 11:31
Thinkstock

Genera je predala svoj prvi EU dosje u registracijski postupak u 13 europskih agencija za lijekove.

Genera je predala svoj prvi EU dosje u registracijski postupak u 13 europskih agencija za lijekove, a u godinu dana u postupak će biti predano još pet dosjea iz segmenta peradarskih cjepiva, izvijestili su danas iz te kompanije.

Kao referentna država koja će ocjenjivati prvi Generin EU registracijski dosje izabrana je Velika Britanija, a cjelokupni postupak vodit će britansko nadležno tijelo Veterinary Medicines Directorate (VMD).

U idućih godinu dana Genera planira pojačanom dinamikom nastaviti s registracijskim aktivnostima u Europskoj uniji te svaka tri do četiri mjeseca predati barem jedan novi dosje u postupak ocjenjivanja, navode iz te tvrtke.

Tako će u godinu dana u postupak biti predano još pet dosjea iz segmenta peradarskih cjepiva, a referentna zemlja i za ove registracijske procedure bit će Velika Britanija.

Nakon završetka registracijskih aktivnosti u 13 zemalja EU, sustavom ponovljenog postupka (repeat use) pokrenut će se postupci registracija Generinih peradarskih cjepiva i na ostalim europskim tržištima.

Europsko odobrenje za stavljanje lijekova u promet jedan je od glavnih preduvjeta za prodaju proizvoda na svjetskim tržištima. Nakon završetka evaluacije dokumentacije, očekuje se ishođenje odobrenja za stavljanje lijekova u promet, što će Generi omogućiti prodaju proizvoda i na najstrože reguliranim tržištima.

"Navedene aktivnosti rezultat su dugogodišnjih ulaganja u proširenje proizvodnog portfelja Genere kroz izradu analitičkih izvještaja, laboratorijskih i terenskih studija kako bi se dokazali najviši standardi kvalitete, neškodljivosti i učinkovitosti proizvoda koje propisuju i najzahtjevnija izvozna tržišta", zaključuje se u priopćenju.

Genera Grupa u prvih je šest mjeseci ove godine ostvarila neto dobit 3,1 milijun kuna, što je 1,4 milijuna više nego u istom razdoblju lani.

U prvom polugodištu grupa je uvećala prodaju za 12 posto, na 103,7 milijuna kuna. Na domaćem tržištu pritom je ostvareno 51,7 milijuna kuna prihoda od prodaje, što je porast od 15 posto u odnosu na prethodnu godinu. To povećanje u korelaciji je sa 16 novih proizvoda lansiranih tijekom izvještajnog razdoblja.

Komentirajte prvi

New Report

Close