Friganović je u sukobu interesa, ne može biti u NO-u 3. maja

Autor: Marija Brnić , 19. svibanj 2021. u 22:00
Direktor Hrvatske brodogradnje Jadranbrod/BORNA FILIĆ/PIXSELL

Sukob interesa u ovom slučaju objašnjen je kao kršenje zakonskih odredbi kojima dužnosnici ne mogu biti članovi upravnih i nadzornih odbora trgovačkih društava.

Povjerenstvo za odlučivanja o sukobu interesa donijelo je odluku da Ruđer Friganović, direktor Hrvatske brodogradnje Jadranbrod ne može biti i član Nadzornog odbora 3. maja.

Sukob interesa u ovom slučaju objašnjen je kao kršenje zakonskih odredbi kojima dužnosnici ne mogu biti članovi upravnih i nadzornih odbora trgovačkih društava.

U očitovanju Povjerenstvu Friganović je naveo da je u NO 3. maja ušao na prijedlog Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta prije godinu dana, radi boljeg i neposrednijeg praćenja poslovanja poduzeća kojemu je Vlada odobrila ko 100 milijuna eura državnih jamstava za pokretanje poslovanja i dovršetak brodova.

Friganović je prije prihvaćanja mjesta u NO-u od Ministarstva dobio i objašnjenje da za članstvo nema prepreka i nije sukob interes ako neće primati naknadu.

Da je Friganović volontirao u NO-u Povjerenstvu je potvrđeno iz 3. maja, iz čije je dokumentacije vidljivo da mu u godinu dana u NO-u nije isplaćena naknada.

Pokriveni su mu, tvrde, bili samo putni troškovi kad ostvari pravo na njih, ukupno 969 kuna. Povjerenstvo je Friganovića kaznilo s 2000 kuna, te zatražilo da u roku od 30 dana otkloni povredu zakona.

Friganović nam je potvrdio da je jučer podnio ostavku na članstvo u NO-u 3. maja.

Komentirajte prvi

New Report

Close