FOTO: Dolaze im klijenti iz cijelog svijeta: Mladi hrvatski inženjeri rade za Audi, Mercedes, BMW, Toyotu, Nissan…

Autor: Poslovni.hr , 07. ožujak 2018. u 10:29
Foto: Davor Javorović / Pixsell

Tvrtka zapošljava 78 zaposlenika, od kojih je čak 76 inženjera.

Nakon što je dugogodišnje partnerstvo novosadskog Naučno-istraživačkog instituta RT-RK, instituta za računalnu tehniku i računalne komunikacije, i osječkog Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija 2014. godine okrunjeno formiranjem tvrtke u mješovitom vlasništvu, softverska grana automobilske industrije u Osijeku počela se naglo razvijati, pa tako danas u Slavoniju dolaze klijenti iz cijelog svijeta, piše Glas Slavonije.

Naime, “mladi” Institut RT-RK Osijek d.o.o. u središtu grada pruža usluge za tvrtke poput Audija, BMW-a, Mercedesa, Toyote, Nissana, Volva te švedskog Autoliva, kojima svestrani osječki inženjeri testiraju i verificiraju razne softvere, omogućavajući im tako prestižne certifikate i efikasno korištenje najmodernijih tehnoloških otkrića. Sjedište te uspješne tvrtke, koja je u području informacijskih tehnologija među vodećima u cijeloj regiji, jučer je posjetio gradonačelnik Ivan Vrkić, koji je u neformalnom razgovoru sa Zvonimirom Kaprockim, direktorom RT-RK Osijek d.o.o., i Dragom Žagarom, dekanom osječkog FERIT-a, otkrio sve o brzorastućoj grani automobilske industrije i sveopćoj potražnji za kvalitetnim inženjerima, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu.

– Naša tvrtka zapošljava 78 zaposlenika, od kojih je čak 76 inženjera, a u konstantnoj smo potrazi za kvalitetnim elektrotehničarima i programerima te smo do sada stipendirali i 92 studenta s FERIT-a. Tako je čak 77 % naših zaposlenika mlađe od 30 godina, a na taj postotak najviše utječe upravo 50 bivših stipendista, zaposlenih na neodređeno – ukratko je pojasnio Kaprocki, naglašavajući kako njegova tvrtka trenutačno ima uvjete za zapošljavanje još 50 inženjera, ali ih iznimno teško pronalaze jer je softverska grana automobilske industrije još u povojima. Zbog toga su osmislili jedini funkcionalni model koji u suradnji s FERIT-om omogućava obuku mladih inženjera specijaliziranim studijskim programima, a impresivna prosječna plaća od 7300 kuna, uz mogućnost daljnjeg napretka, samo dodatno motivira mlade zaljubljenike u tehnologiju na rad u odličnom mladom timu te informatičke tvrtke.

Komentari (2)
Pogledajte sve

I da, placa od 7300 kn nije uopce impresivna nego je žalosna.

Dobro je što se nešto dešava. Ali kupite radnicima monitore za developere i preselite u prostor gdje necete biti poslagani ko sardele. Ovako kad ih vidim dođe mi da se rasplacem.

New Report

Close