FOTO: Prvi hrvatski kupac preuzeo Rimac Neveru, evo tko je on

Autor: Josipa Ban , 20. veljača 2024. u 11:52
FOTO: Branko Škovrlj prvi je hrvatski kupac Nevere

Rimac Nevera dobila je prvog hrvatskog kupca – dr. Branka Škovrlja, cijenjenog hrvatskog neurokirurga koji živi u New Jerseyju, priopćili su iz Rimac Grupe. Ova im je prodaja, ističu, iznimno važna. “S obzirom na to da je kompanija Rimac Group iz garaže prerasla u globalnu tvrtku, ali i dalje zadržala sjedište u Hrvatskoj i hrvatski dizajn i znanje, ovaj događaj ima posebnu vrijednosti za kompaniju”, navode.

Hrvatski kupac svoj je hiperautomobil Rimac Neveru preuzeo putem jednog od Bugatti Rimac prodajnih predstavnika, tvrtke Manhattan Motorcars u New Yorku. “Njegovo putovanje započelo je s YouTube videom u kojem je bio impresioniran kompanijom i automobilom. Svoj je interes izrazio odmah, a u više navrata je i posjetio Zagreb kako bi upoznao tim, odabrao točne specifikacije svog automobila, i pratio proizvodnju svoje Nevere”, navode iz Rimac Grupe.

Dodaju da se Škovrlj odlučio za sportsku konfiguraciju koja se uklapa u osobnost Nevera hiperautomobila; tzv. Predator Black “Fantasy” završni sloj – s unutrašnjošću od crvene kože. “Na eksterijeru se ističu sjajne crvene kočione čeljusti, skrivene iza Infinitus kotača, a na unutrašnjosti nekoliko posebnih detalja, uključujući crni satenski završni sloj za anodizirane metalne dijelove, perforirana sjedala i šavove karakteristične za Rimac automobile”, otkrivaju iz kompanije.

Međutim, iznos za koji je ova Nevera prodana, ne otkrivaju. Prije otprilike godinu dana kada su domaći novinari prvi put obilazili tvornicu Rimac Grupe na zagrebačkom Jankomiru rečeno je da Nevera stoji otprilike dva milijuna eura, i to bez posebnih dodataka. U tom je trenutku tek jedna Nevera bila isporučena dok ih je 50 bilo naručeno. Plan je proizvesti ukupno 150 Nevera, odnosno najbržih električnih automobila na svijetu.

Osnivač i izvršni direktor Rimac Grupe Mate Rimac, očekivano, vrlo je ponosan na ovu prodaju. “Svaka Nevera je posebna priča, san jednog od vlasnika, pri čemu je i svako iskustvo kupca drugačije. Danas dijelimo bitan trenutak s Brankom, dok postaje ne samo prvi Hrvat, uz mene osobno, koji posjeduje Neveru, već i ambasador onoga što smo ovdje izgradili. Obojica ponosno predstavljamo našu domovinu na globalnoj razini i bila je čast imati kraj sebe Branka, koji je bio uključen u stvaranje svoje Nevere te koji sada postaje dio Rimac obitelji”, kaže Mate Rimac.

FOTO: Press

Nevera je dizajnirana i razvijena, te se proizvodi u sjedištu tvrtke Rimac u Hrvatskoj, odakle su isporuke u tijeku kupcima diljem svijeta. Postavivši 27 svjetskih rekorda za visoke performanse unutar samo godinu dana, uključujući rekord Nürburgring staze za serijska električnih vozila, kao i rekordno vrijeme Goodwood staze u Velikoj Britaniji za serijski automobil, Nevera predstavlja dokaz predanosti brenda stvaranju nove ere automobilskih performansi.

FOTO: Press

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ovaj članak trola lokalne doktore.

New Report

Close