FOTO: Hrvatska inovacija u jednom od najboljih svjetskih zabavnih parkova u Rijadu

Autor: Marija Crnjak , 15. prosinac 2022. u 14:06

Stajati uz bok svjetskim atrakcijama, franšizama i brendovima za nas je velika čast. Već su krenuli razgovori za nove projekte, kaže Peharda.

Inovativna turistička brodica semiSubmamrine biogradskog brodograditelja Agene Marin odnedavno plovi u Saudijskoj pustinji – naime, tri su polupodmornice našle svoj dom u Rijadu, prijestolnici Saudijske Arabije, gdje se nalazi jedan od najatraktivnijih tematskih parkova na svijetu, Riyadh Boulevard World.

Investitori parka, tvrtka SELA, oduševljeni su novom atrakcijom koja nosi hrvatski potpis, a posebno činjenicom da se izgradnja i isporuka tri plovila izvela u rekordnom roku od samo tri mjeseca. Naime, sve je trebalo biti spremno za spektakularno otvorenje BLVD World-a održano prije nekoliko tjedana uz poznate izvođače, vatromet i dron show, otkriva Mladen Peharda, direktor tvrtke Agena Marin.

„Bilo je već više upita za tematske parkove, no drago mi je da smo prve polupodmornice prodali baš u Boulevard World u Rijadu. Naime, stajati uz bok svjetskim atrakcijama, franšizama i brandovima koji su ovdje dobili priliku ponuditi svoje sadržaje za nas je velika čast. Investitori svake godine nadopunjuju ponudu parka i grade nove atrakcije. Obzirom na to koliko su bili zadovoljni ovim poslom, već su otvoreni razgovori za nove projekte. U tijeku je idejna faza za nove proizvode koje za njih osmišljavamo,“ pojasnio nam je Mladen Peharda.

Inače, tematski park Riyadh Boulevard World izgrađen je oko najveće umjetne lagune na svijetu, u kojem oko LED sfere kruže tri semiSubmarine brodice sa staklenim dnom. Park je inače dio nacionalnog festivala zabave i sporta, Riyadh Season, koji se svake godine održava od listopada do kraja ožujka, te nudi atrakcije poput sela Marvellovih superjunaka, Monopolija u ljudskoj veličini, zona s ‘virtualno stvarnim’ video igricama.

Posjetitelje se vodi kroz najpoznatije svjetske destinacije, gdje se na jednom mjestu nude arhitektonski, kulinarski i drugi doživljaji Italije, Maroka, Španjolske, Grčke, Kine, Japana, Meksika, Francuske, SAD-a i Indije.

Pored brojnih sadržaja koje spajaju tehnologiju, inovaciju i zabavu, park od ove godine ugošćuje svježeg rekordera iz Guinnessove knjige – najveću svjetsku LED sferu promjera 35 metara. Upravo oko ove sfere kruže tri hrvatske polupodmornice sa staklenim dnom, omogućujući gostima dvostruku zabavu – ispod i iznad vode. Organizatori su osmislili poseban podvodni show koji uključuje divovske hobotnice, morske pse i kornjače, dok se na palubi promatra atraktivna svjetlosna i video instalacija, pojašnjava Peharda.

Kako je poznato, SemiSubmarine plovila su već 17 godina prisutna na domaćem i stranom tržištu, te su dosada izvezena na četiri kontinenta, u 17 zemalja svijeta. Ova inovativna turistička brodica nudi razgledavanje života ispod površine mora iz svog ostakljenog trupa, te panoramski pogled na obalu s palube. Postoje dvije verzije broda, manja za 12 te veća za 50 putnika.

Pored popularnih crvenih polupodmornica, tvrtka ima još dva inovativna proizvoda: Taxi Cat, prvi katamaran za hop-on-hop-off pomorske vožnje na kraće relacije te Solar Ferry, brodicu na solarni i električni pogon u atraktivnom retro dizajnu.

Komentirajte prvi

New Report

Close