Fortenova prodala građevinsku tvrtku Projektgradnja Osijek Koteksu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. rujan 2020. u 11:58
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Zaključenjem te transakcije Fortenova grupa nastavlja slijediti svoj cilj, fokusirajući se na tri temeljna segmenta poslovanja – maloprodaju, prehranu i poljoprivredu, ističu iz tvrtke.

Fortenova grupa i građevinska tvrtka Osijek Koteks finalizirali su ugovor kojim Osijek Koteks preuzima ovisno društvo Fortenove, Projektgradnju plus d.o.o., objavili su u četvrtak iz Fortenove.

Osijek Koteks je, kako se navodi u priopćenju, izabran kao najbolji ponuditelj u procesu prodaje, u kojem je Deloitte sudjelovao kao savjetnik.

Zaključenjem te transakcije Fortenova grupa nastavlja slijediti svoj cilj, fokusirajući se na tri temeljna segmenta poslovanja – maloprodaju, prehranu i poljoprivredu, ističu iz tvrtke.

Napominju i da je otkako je prije otprilike godinu dana pokrenut proces prodaje, Fortenova grupa prodala i svoje ovisno društvo Rivijera, koje upravlja kampom Triestina u Ičićima kod Opatije te manjinske udjele u kompanijama ID Riva Tours i Gulliver travel.

ID Riva Tours njemački je operator koji organizira izlete u Hrvatskoj i ima urede u Poreču, Žminju, Rijeci, Zadru i Trogiru, a Gulliver travel jedna je od vodećih hrvatskih kompanija za destinacijski menadžment, u većinskom vlasništvu globalnog turističkog operatera TUI-ja.

Glavni financijski direktor Fortenova grupe James Pearson je naglasio važnost fokusiranja kompanije na temeljne djelatnosti.

Zahvalio je djelatnicima Projektgradnje i Rivijere na njihovim vještinama, predanosti i radu u vrijeme kad su bili dio Fortenova grupe te im poželio sve najbolje s novim partnerima.

“Kad je o Fortenovi riječ, te četiri transakcije, zajedno s ostalima za koje očekujemo da ćemo ih realizirati u predstojećim mjesecima, Grupi omogućavaju postizanje napretka u ostvarivanju ranije najavljenog fokusa na tri temeljna poslovna područja – maloprodaju, prehranu i poljoprivredu. Cilj je izoštriti fokus na ta tri poslovna područja i imati sveukupno manje kompleksnu grupaciju, što će nam omogućiti ostvarivanje boljeg povrata u budućnosti”, istaknuo je Pearson.

U priopćenju se navodi i kako se u okviru procesa prodaje svih ovih djelatnosti Fortenova grupa usredotočila na pronalaženje kupaca koji dijele viziju Fortenove o razvoju preuzetih biznisa u korist njihovih zaposlenika, partnera i ostalih dionika.

Kao rezultat ove transakcije, kako se ističe, Projektgradnja je dobila strateškog partnera koji će unaprijediti i dodatno ojačati njezino poslovanje i osigurati joj dugoročnu perspektivu.

Istovremeno, Osijek Koteks svoj portfelj, koji se uglavnom sastoji od niskogradnje i proizvodnje građevinskog materijala, upotpunjuje visokogradnjom, a kroz preuzimanje oko 200 građevinskih stručnjaka svih profila, jača i svoju ukupnu građevinsku ekspertizu.

Iz Fortenove u priopćenju napominju kako je Projektgradnja profilirana za izvođenje svih vrsta građevinskih radova. U protekle četiri i pol godine Projektgradnja je izvela 69 projekata ukupne vrijednosti veće od 173 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close