Poslovna 2024.
Poslovna 2024.

Fokus u 2024. bit će na punoj primjeni zakona o neradnoj nedjelji, nadoknada prometa bit će izazov

Davorin Profeta, predsjednik Uprave CC Reala.

Davorin Profeta
22. prosinac 2023. u 09:43
Davorin Profeta, CC Real/Smuk Luka

Analizirajući godinu na izmaku kroz prizmu poslovanja CC Reala, zadovoljni smo jer smo kao kompanija ispunili sve zadane ciljeve. Naša ekspertiza je upravljanje komercijalnim nekretninama i investicijama na tržištu nekretnina, a u Hrvatskoj upravljamo nekima od najvećih shopping centara: City Centerom one East i City Centerom one West u Zagrebu, City Centerom one u Splitu i Max Cityjem u Puli.

Sveobuhvatna ponuda, uređenje i ugodna atmosfera svakako su pri samom vrhu popisa i razloga zbog kojih posjetitelji za svoju kupnju biraju upravo ove centre. Sve to potvrđuju i brojke posjećenosti navedenih centara koje su premašile brojke zabilježene prije korone, a taj porast prati i rast prometa, koji je iznad rasta inflacije u promatranom razdoblju i to je sigurno jedan od razloga zbog kojih na ovu godinu stavljamo etiketu uspješnosti.

Više od 40 neradnih dana u godini

Očekuje nas više od 40 neradnih dana u odnosu na razdoblje prije donošenja tog zakona tako da ćemo i efekte potpune primjene zakona moći mjeriti tek na kraju iduće godine.

S obzirom na to da su nam klijenti dali povjerenje da upravljamo složenim sustavima, u svome poslovnom pristupu velik naglasak stavljamo na stručnost, optimiziranje poslovanja te stvaranje dodatne, ali i dugoročne vrijednosti kroz sve usluge koje im pružamo. Jedna od velikih prednosti CC Reala, koja je posebno došla do izražaja posljednjih nekoliko godina, jest upravljanje nekretninama u kriznim situacijama. Na izazove s kojima smo se suočili u proteklom razdoblju reagirali smo vrlo brzo, spremno i pokazali značajnu fleksibilnost koja je nužna za uspješno poslovanje.

I u narednoj godini ostajemo usmjereni na razvoj nekretnina kojima upravljamo kroz daljnja ulaganja. Pred nama je finalizacija projekta preuređenja City Centera one Split, investicije vrijedne 20 milijuna eura kojom će se proširiti ponuda centra i osvježiti interijer, a sve s ciljem jačanja pozicije centra kao središta lokalne zajednice i stvaranja mjesta za opuštanje, druženje i kupnju na kojemu će stanovnici grada i okolice provoditi svoje vrijeme. U sklopu projekta predano radimo i na zadovoljavanju parametara za dobivanje međunarodnog certifikata za održivu gradnju, DGNB, kojim želimo potvrditi našu usmjerenost na ekološki aspekt održivosti u poslovanju i pokazati da pratimo visoke standarde industrije.

Ono što će nama, kao upraviteljima shopping centara, biti u fokusu u 2024. godini jest činjenica da će to biti prva godina u kojoj bi novi Zakon o neradnim nedjeljama i blagdanima trebao biti u punoj primjeni. Očekuje nas više od 40 neradnih dana u odnosu na razdoblje prije donošenja tog zakona tako da ćemo i efekte potpune primjene zakona moći mjeriti tek na kraju iduće godine. Vjerujemo da će nadoknađivanje prometa biti jedan od naših najvećih izazova, no i taj izazov svakako dočekujemo spremni, oslanjajući se na naše dugogodišnje iskustvo, znanje i strateško promišljanje.

New Report

Close