Florian preuzeo DI Novoselec: Cilj im je postati najveći hrvatski prerađivač i finalist u hrastu

Autor: Poslovni.hr , 24. studeni 2016. u 10:03
Foto: Shutterstock

Danas je i službeno u Novoselcu izvršeno predstavljanje novog vlasnika, talijanske Florian Group, koja je preuzela većinske udjele u tvrtki, a obitelj Svetina je navodno zadržala 25 posto vlasništva.

"Florian zaokružuje svoj proizvodni potencijal u Hrvatskoj i naša nastojanja za dodatnom finalizacijom, razvojem novih ulagačkih projekata te zapošljavanjem najnovijom akvizicijom Novoselca postaju još veća realnost", ističe Viktor Horvatinović, član uprave grupacije Florian, dodajući da je već danas Florian najveći strani ulagač u sektoru.

Nama stručni ljudi i njihovo znanje znače jako puno, više od strojeva i druge imovine, stoga ćemo zadržati dio upravljačkih struktura u tvrtki, rekao je Horvatinović, kako prenosi sektorsko glasilo Drvo i namještaj. Drvna industrija Novoselec je u bivšoj državi bila jedan od većih i poznatijih drvoprerađivačkih kombinata široke proizvodne lepeze, kojom je nakon tranzicije i izvršene privatizacije upravljala obitelj Šime Svetine, čelnika drvoprerađivača u Udruzi poslodavaca. Novoselec je specijalist za proizvodnju masivnog namještaja i parketa od slavonskog hrasta, a sektorski analitičari predviđaju daljnje promjene u vlasničkim strukturama hrvatskih drvoprerađivača.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ajde okanite se pojma ”Slavonski Hrast”!!!! U RH raste hrast lužnjak i po Slavoniji i po Pokupskom bazenu, manje više na kontinentalnom dijelu od 0 do 300-tinjak metara nadmorske visine. Druga vrsta hrasta koja se prerađuje je kitnjak, koji dolazi na visinama iznad 300 m. Čitam i po Njuškalu ”parket Slavonski hrast”…, a dali itko ima ikakva pojma o uvozu ”slavonskog hrasta” iz Rumunjske za proizvodnju 3-slojnog ljepljenog parketa????

New Report

Close