Dvadeset novih MAN tegljača u voznom parku Ricardo

Autor: Poslovni.hr , 26. veljača 2015. u 12:57
Foto: Marko Mrkonjić / Pixsell

Novi tegljači su opremljeni poluprikolicama sa ceradom marke Schmitz Carogbull, uz dvije cisterne za prijevoz tekućina.

Nakon isporuke trideset MAN tegljača u periodu od rujna 2013 do travnja 2014, na lokaciji Stanice za tehnički pregled u vlasništvu tvrtke Ricardo u Bilju, u srijedu 25. veljače 2015. održana je primopredaja novih dvadeset tegljača MAN TGX 18.440 4×2 BLS Efficient Line Euro 6. Značajan je to nastavak suradnje isporuke novih kamiona te prva tranša od ukupno naručenih 50 MAN kamiona u prvoj polovici 2015. godine, od kojih još 15 stiže krajem travnja, a ostatak sredinom lipnja.

Nakon prošlogodišnje akvizicije Beljetransa iz sustava Agrokora, Ricardo postaje najveći cestovni prijevoznik u Hrvatskoj, a daljnjim ulaganjima u vozne jedinice potvrđuje svoj rast i razvoj. Iako većinu prometa ostvaruju u Hrvatskoj, daljnjim širenjem voznog parka ciljaju na povećanje izvoza i na europsko tržište.

Novi tegljači su opremljeni poluprikolicama sa ceradom marke Schmitz Carogbull, uz dvije cisterne za prijevoz tekućina.

Ključeve 20 novih kamiona preuzeo je Dario Majić, direktor transporta i logistike u Ricardu, a ispred Auto Hrvatske predao ih je Goran Cindrić, voditelj podružnice u Osijeku. Primopredaji su nazočili suvlasnici društva Ricardo, Milan Vrdoljak i Darko Rimac, te predstavnici Auto Hrvatske PSC na čelu s direktorom Mariom Fabekom. Primopredaji su nazočili i svi predstavnici koji su sudjelovali u ovom poslovom poduhvatu: financiranje nabave novih voznih jedinica realizirano je putem SG Leasinga, članice Splitske banke, dok je osiguranje je realizirano kod Allianza. Ukupna investicija je 2 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close