Dužnost je medija da potiču i odgajaju mlađe generacije

Autor: Poslovni dnevnik , 05. lipanj 2022. u 22:00
Izabela Vrtar, glavna urednica Sense i Adria Luxury Societyja/Robert Gašpert

Mentorstvo je izazovna, ali i jedna od najvažnijih i najljepših uloga u karijeri.

Mentorstvo je izazovna, ali i jedna od najvažnijih i najljepših uloga u karijeri. U poslovnom okruženju ona nije samo prenošenje znanja i iskustva, već i poslovne etike, motivacije, stava prema timu i poslu. Odgovornost je velika, a najuspješnije mentorstvo ono je u kojem iz procesa oba sudionika izlaze s ‘nagradom’ – osjećajem je u tom ‘partnerstvu’ stvorena dodatna vrijednost.

Jedno takvo partnerstvo/mentorstvo imala sam priliku doživjeti u jesen 2021. u radu s 24-godišnjom studenticom bibliotekarstva i komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Emom Subotičanec. Kao stipendistica projekta Iskustvo zlata vrijedi koji otvara vrata u svijet rada osobama s invaliditetom, Ema je odabrala praksu u našem well-being magazinu Sensa.

Za nju ovo je bilo izazovno okruženje jer ono na čemu se mediji prvenstveno temelje, komunikaciji, njezin je primarni hendikep. Naime, Ema je od rođenja gluha i njezin dolazak u redakciju i njoj je i nama predstavljao učenje i edukaciju. Njezinom hendikepu u redakciji smo se prilagođavali ‘u hodu’. Bilo je zaista inspirativno upoznati je i raditi s mladom djevojkom za koju su prepreke od rođenja izazov, a ne problem.

Za sve u timu, Ema je bila ravnopravni član u kreiranju sadržaja – od osmišljavanja tema i pisanja, aktivnog sudjelovanja u radu web redakcije, učenja programa koji se koriste u procesu stvaranja magazina i digitalnih sadržaja, stvaranja kreativnih formata za promociju magazina i njegovih aktivnosti, stvaranje sadržaja na društvenim mrežama – te je nakon prakse nastavila raditi za Sensu kao web novinar i kreator sadržaja na društvenim mrežama.

Iskustvo mentoriranja Eme ostaje u posebnom sjećanju. U tom procesu i sama sam izašla iz zone komfora, zone poznatoga i onoga što se u komunikaciji i medijima ‘podrazumijeva’. Što se tiče Eme, nadam se da je osnažila viziju o tome čime se u životu želi baviti te da je možda osvijestila neke nove opcije u budućoj karijeri. Za našu izdavačku kuću Adria Media Zagreb, bio je ovo važan dio kontinuiranog puta provođenje društveno odgovornih aktivnosti koji su ishodište naše poslovne strategije.

Dužnost je medija da na svim razinama potiču i odgajaju mlađe generacije, a Adria Media Zagreb ponosi se da to čini već dugi niz godina te nam je fokus i u budućnosti ostati inkluzivna medijska kuća – medij jednakosti i istih mogućnosti.

Komentirajte prvi

organizator
pod pokroviteljstvom
glavni partner
partneri

New Report

Close