Đuro Horvat pojasnio priču oko sankcija za neodgovorne radnike: ‘Nikome se neće oduzimati 10 posto plaće’

Autor: Poslovni.hr , 28. listopad 2020. u 15:21
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Kod nas svaki radnik dobiva bonuse na plaću. Oni koji završe u samoizolaciji i ne jave se nekoliko dana njima će se smanjivati bonusi. Želimo potaknuti odgovorno ponašanje radnika, ništa više, objasnio je Horvat. 

Đuro Horvat, vlasnik tvrtke Tehnix, za RTL je pojasnio priču oko sankcija za radnike te tvrtke koji se zaraze koronavirusom te objasnio kako im se neće oduzimati 10 posto od plaće nego im neće biti isplaćivani puni bonusi.

Mnogo bure u javnosti izazvale su njegove izjave i poruka zaposlenicima u kojoj je stajalo da će osoba koja će “biti u samoizolaciji biti destimulirana u iznosu od 10% plaće”, a mnogi su smatrali spornim i navod da će kompanija uvesti vlastite kapacitete za boravak u samoizolaciji “tako da će svi koji se svojom nepažnjom dovedu u takvo stanje biti izolirani u hotelu Kralj”.

“Nikome se neće oduzimati 10 posto od plaće. Kod nas svaki radnik dobiva bonuse na plaću. Oni koji završe u samoizolaciji i ne jave se nekoliko dana njima će se smanjivati bonusi. Želimo potaknuti odgovorno ponašanje radnika, ništa više”, objasnio je Horvat.

Dodao je kako radnici sa srednjom stručnom spremom u Tehnixu imaju plaće od 8000 kuna i bonuse od minimum 10 posto svaki mjesec, isplaćuju i 13 plaću dan prije Božića, a prosječna plaća radnika u tvrtki je 10.000 kuna, dok zapošljavaju 550 radnika.

“Samoizolacija u hotelu je za one radnike koji su sami i kod kuće nemaju nikoga da se brine za njih. U hotelu Kralj koji se nalazi u sklopu kompleksa kompanije dobivat će doručak, ručak i večeru i bit će zbrinuti na račun tvrtke”, objasnio je Horvat za RTL.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Stimulacija da te može zaj….

Hahaha je je , ako prođe prođe, pitajte anonimno radnike kakav je gazda 🙂

Aha… Čim  je čuo da ga se može tužit podvio rep pod guzicu  veliki galamđija utihnuo…

 

New Report

Close