Đuro Đaković SV radi vagone za Švicarce

Autor: Poslovni.hr , 18. listopad 2023. u 21:59
Foto: PD

Vagoni tipa Sgmmnss 40 su 4-osovinski vagoni-platforme namijenjeni za prijevoz kontejnera.

Đuro Đaković Specijalna vozila, tvrtka u sastavu Đuro Đaković Grupe i švicarski naručitelj, ugovorili su proizvodnju i isporuku teretnih vagona Sgmmnss 40 u vrijednosti od 23 milijuna eura, izvijestili su iz Đure Đakovića putem Zagrebačke burze. Isporuka vagona, kako se navodi, planirana je tijekom 2024. godine.

Vagoni tipa Sgmmnss 40 su 4-osovinski vagoni-platforme namijenjeni za prijevoz kontejnera. Tip vagona u skladu je s obvezujućim propisima TSI WAG, važećim UIC brošurama, preporukama ERRI-ja, sporazumom o međusobnom korištenju teretnih vagona u međunarodnom prijevozu AVV(RIV) i EN standardima.

Kakvi su planovi slavonskobrodsku tvrtku u češkom vlasništvu u segmentu proizvodnje vagona otkrio je još početkom godine Adam Šotek, predsjednik Uprave tvrtke CE Industries, u vlasništvu jednog od partnera u DD Acquisitionu Jaroslava Strnada. U intervjuu za slovački poslovni dnevnik Hospodarske noviny istaknuo je da je u 2023. u Đuri Đakoviću planirana proizvodnja više od 800 vagona, dok je u 2021. proizvedeno 264, a u 2022. njih 580. Dugoročni cilj je da Đuro Đaković bude treći najveći proizvođač vagona u EU, a u tom smjeru postavljen je cilj od 1200 godišnje proizvdenih vagona za što bi, sasvim izvjesno, nižna bila i gradnja novih postrojenja, na parcelama oko postojeće tvornice.

Komentirajte prvi

New Report

Close