Đuro Đaković i GATX dogovorili posao od 9,5 mil. eura

Autor: Poslovni dnevnik , 08. svibanj 2023. u 22:00
Isporuka teretnih vagona Faccns 48 m3 planirana je u drugoj polovini ove godine/IVICA GALOVIĆ/PIXSELL

Isporuka vagona, kako se navodi, planirana je drugoj polovini ove godine.

Đuro Đaković Specijalna vozila, društvo u sastavu Đuro Đaković Grupe, ugovorilo je s kupcem GATX Rail Europe proizvodnju i isporuku teretnih vagona Faccns 48 m3, u vrijednosti od 9,5 milijuna eura, objavljeno je u ponedjeljak iz te slavonskobrodske kompanije. Isporuka vagona, kako se navodi, planirana je drugoj polovini ove godine.

Inače, prema podacima iz financijskog izvješća, Đuro Đaković Specijalna vozila u prvom ovogodišnjem tromjesečju imala su dobit od 1,2 milijuna eura te konsolidirane prihode od 23,1 milijun eura.

“Đuro Đaković Specijalna vozila uspjela su dostići planiranu razinu proizvodnje, prodaje i troškova te su ostvarila i pozitivan neto rezultat. EBITDA marža im je 8,4 posto, dok je neto rezultat pod snažnim utjecajem financijskih rashoda.

Rastu EBITDA marže u odnosu na 2022. najviše je pridonijela visoka realizacija u glavnini proizašla iz isporuke 201 vagona u prvom kvartalu 2023 godini te optimizacija operativnih troškova”, navodi se u tom izvješću.

Glavninu svojih prihoda to društvo, kako se ističe, ostvaruje u izvozu te se očekuje nastavak ovoga trenda, te nastavak aktivnosti na dodatnim poboljšanjima poslovanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close